Magabiztos győzelemmel kezdett az FTC-PLER

Írta:  2011.09.05.
Pénteken rajtolt az első osztályú férfi kézilabda-bajnokság. Az első fordulóban kerületünk ,,új,, csapata magabiztos győzelmet aratott a Tatai Honvéd AC ellen.
A Sportkastélyban mindössze 300 néző volt kíváncsi Zsiga Gyula csapatára. Aki nem volt ott, sajnálhatta, mert az együttes helyenként látványos játékkal aratott magabiztos győzelmet.
Csupán az első félidő első fele volt némileg bizonytalanabb, ekkor még jól tartotta magát a vendég. Ennek jegyében 10-10-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, ezt követően azonban már az történt a kastélyban, amit a házigazda akart. A szünetre már hatgólos (18-12-es) előnnyel vonulhattak az öltözőbe Zsiga mester tanítványai.
Sem a játék képe, sem a gólok száma nem változott meg a második harminc percre. Az örömteli különbség annyi volt, hogy a PLER egyre ötletesebben, lendületesebben, s ahogy azt az edző kérte, s ígérte, agresszíven játszott, s dobott szebbnél-szebb gólokat. A kérdés az volt csupán meglesz-e közte a tíz? Nos, nem lett meg, mert a zöldek visszavettek a tempóból, a Tata pörgött, így "csak" nyolcgólos (32-24) győzelmet aratott az ígéretesen alakuló lőrinci Fradi.

FTC-PLER KC–Tatai HAC 32–24 (18–12)
Pestszentimrei Sportkastély, 300 néző
Vezette: Medve R., Nagy L.
FTC-PLER KC: Kominek – Bendo 5, Lendvay 3, Hajdú, Kocsi 2, Kis G. 4, Pálos 5. Csere: Székely, Bak, Bakos Gy. 3, Rév 1, Balázs 2, Mazák 3, Marczinkó 3, Pozsgai 1. Edző: Zsiga Gyula
TATAI HAC: Kovácsovics – Benis 4, Szám 2, Kanyó Balázs, Hódi 3, Lengyel 7, Kiss Á. 3 (1). Csere: Czérna, Melhardt, Zeck, Kanyó Bence 2, Sütő 2 (1), Bognár, Hajdu T., Lehőcz 1. Edző: Kanyó Antal.