Káté Gyula kiesett - olimpia van, érem nincs

Írta:  2011.10.06.
Az olimpiai kiküldetést kiharcolta a kerületben élő, de Kispesten bokszoló Káté Gyula, a vb-érem megszerzése azonban nem sikerült.

Káté Gyula (kékben)
Kerületi, szentimrei sportoló is érdekelt volt a magyar ökölvívó-válogatottban a Bakuban rendezendő kvalifikációs világbajnokságon. A 64 kilóban kötelek közé lépett Káté Gyula a londoni olimpiai részvételért is mérkőzött Azerbajdzsánban. Ami a nyári játékokat illeti, bejött a magyar bunyós számítása, bejutott a legjobb nyolc közé, s akár már a jövő héten elmehet méretet vetetni az olimpiai formaruhájához.
Az olimpiai kiküldetést kiharcolta a Kispesten bokszoló sportember, a vb-érem megszerzése azonban nem sikerült.
Nézzük, miként volt előbb boldog, aztán pedig joggal dühös és elkeseredett az ökölvívó.
A legjobb nyolc közé jutásért, kedden, a kazah Jeleuszinov ellen húzott kesztyűt Káté – teljes sikerrel. A 17:11-es biztos győzelem azt jelentette, hogy „megvan” London, a bunyós készülhet az olimpiára.
Az étvágy, már, ami a vb-t illeti, ekkor jött meg igazán, igazán, mert a következő sikere már azt jelentette volna, hogy dobogóra állhat Bakuban.
Nem állhatott, de erről, mint oly sokszor, a boksztörténelemben, nem a vesztes fél – esetünkben Káté – tehet, sokkal inkább, akik a meccset nézték, pontosabb, félrenézték. A pontozók. Káté tegnap este a brazil Everton dos Santos ellen mérkőzött, s a magyar sarokban ülő mester, Szánthó Imre az első menet után bedobta a törülközőt. Pedig nem az a feladós fajta…
Felháborodottan mondta később a mesteredző, hogy ilyen csalást még nem látott, pedig régóta figyeli már a pofonokat. A szomorú végeredmény az lett, hogy az irreális pontozás, részrehajlás miatt feladta a küzdelmet, ami azt jelentette, hogy a kerületi sportember számára véget ért a vébé.
Az igen, de a lényegesebb, az olimpiai kvóta megvan, ami azt jelenti, hogy…
De a formaruhás előkészületekről már beszéltünk.