Vasárnap PLER-Cyprus visszavágó

Írta:  2011.11.29.
Idegenben szerzett kétgólos előnyt múlt vasárnap Nicosiában az FTC-PLER kézilabda-csapata. A visszavágó december 4-én Angyalföldön lesz.

Joggal örül a csapat
A Ferencváros két góllal, 24-22-re legyőzte idegenben a ciprusi European University Cyprus együttesét, így kedvező helyzetből várhatja a nyolcaddöntőbe kerülésért zajló párharc hazai visszavágóját.
A magyarok Cipruson is otthon érezhették magukat, a békefenntartók mellett ugyanis a konzulátus tagjai is a helyszínen buzdították sportolóinkat.
A tudásbéli különbségtől függetlenül is ráfért a segítség a csapatra. No, nem azért, mintha gyengébbek lettek volna, hanem annak okán, hogy az egyetemisták a vártnál lényegesen erősebb csapattal léptek pályára. A „svindli” abból állt, hogy sportszerűtlenül olyan videót küldtek el magukról a lőrincieknek, amelyen a cseresoruk szerepelt...
A magyar sikert azonban így sem tudták megakadályozni, mert a Fradi jobbnak bizonyult. Végig uralta a meccset, egyetlen percig sem engedte, hogy a Cyprus vezessen. Már a szünetben is „itt” volt az előny, 11-10-re vezetett ekkor Zsiga Gyula csapata. 

Visszavágó december 4-én, vasárnap 18 órakor az Elektromos Csarnokban (XIII. Népfürdő u. 18.)


A fordulás után kezdett megmutatkozni, hogy melyik gárda játszik otthon, ugyanis a két svájci bíró időnként érthetetlen ítéleteket hozott. Azonban ez sem zavarta a mieinket abban, hogy 24-22-es győzelmet arassanak, s szerezzenek előnyt a visszavágóra. A legeredményesebb magyar a hat gólt szerző Pálos és a ciprusi kapuba ötször betaláló Lendvay volt.