A PLER győzött, és segíteni akar

Írta:  2011.12.04.
Bejutott a Kupagyőztesek Európa Kupájába az FTC-PLER. A csapat a győzelem és a közelgő karácsony apropóján gyűjtő akciót szervez gyerekek javára.

Zuhogtak a gólok
Már a ciprusi mérkőzés után sejteni lehetett, hogy az FTC-PLER továbblép, s bejut a Kupagyőztesek Európa Kupája (KEK) legjobb 16 csapata közé. Így is történt, Zsiga Gyula együttese kilenc góllal győzte le a visszavágón a European University Cyprus gárdáját, s összesítésben 11 góllal bizonyult jobbnak.
Az Elektromos Népfürdő utcai csarnokában rendezett vasárnap esti visszavágó jószerivel csak formalitás volt a lendületben lévő lőrinci együttes számára. A ciprusiak mindössze 3–3-ig tudták tartani Lendvayékat, utána már végig a magyar csapatnál volt az előny. Az első félidőt követően négygólos (az összesítésben már hat) előnnyel mehetett az öltözőbe Zsiga mester csapata. 
FTC-PLER–European University Cyprus 30–21 (14–10)
Az összesítésben 54–43-mal jutott tovább az FTC-PLER.

A lelkes lőrinci szurkolók – voltak vagy hatszázan a lelátón – a második játékrészben újabb 16 PLER-találatnak, s jó játéknak örülhettek. Amikor véget ért a találkozó, 30–21 állt az eredményjelzőn, vagyis a magyar csapat összesítésben 11góllal bizonyult jobbnak a ciprusi egyetemistáknál, s már a KEK legjobb 16 csapata között várhatja a következő forduló sorsolását. 

Könyvekkel segítenek 

A csapat a KEK-ben folytathatja


Az FTC-PLER csapata szeretne aktív részesévé válni a kerület életének és részt vállalni a kerületben folyó közösségépítő jótékonysági tevékenységben. E célból az FTC-PLER gyermekkönyv-adományozó akciót hirdet a szurkolói körében. Ennek a lényege, hogy a december 7-ei, a Tatabánya elleni mérkőzésre kilátogatók gyermekkönyvvel lepjék meg a rászorulókat. Kérjük, hogy a könyvet FTC-PLER–Tatabánya találkozóra hozzák el, és cserébe 1 belépőjegyet adunk a december 16-ai FTC-PLER–Orosháza mérkőzésre. Az adományokat a XVIII. kerületi Csibész Gyermekjóléti Központ intézményei és gyermekei számára ajánljuk fel. Köszönjük!
FTC-PLER.