FTC-PLER: új névvel, új tervekkel

Írta:  2012.02.10.
Budapest Főváros Önkormányzata megadta a lőrinci klub számára az engedélyt a Budapest név használatára.
Budapest Főváros Önkormányzata megadta a lőrinci klub számára az engedélyt a Budapest név használatára. A névfelvétel célja, hogy az elnevezés és a megjelenés utaljon a kerületi kézilabdacsapataink fővárosi kötődésére. Ennek megfelelően az együtteseink a továbbiakban FTC-PLER Budapest néven szerepelnek mind a felnőtt, mind az utánpótlás korosztály bajnokságaiban.
A Fradi és a PLER összefonódásának a célja az volt, hogy a fúzió segítségével igazán ütőképes férfi kézilabda-szakosztályt építsenek fel a főváros számára, amely hosszú távon meghatározó szereplője lehet a hazai és a nemzetközi élvonalnak.
„Már a bajnokság kezdete óta Budapest csatakiáltással buzdítják egymást a játékosok mérkőzések előtt – kommentálta a hírt Horváth István szakosztályvezető. – Az a célunk, hogy Budapestnek igazán erős férfi kézilabdacsapata legyen. Ehhez ki kell taposni az ösvényt, s az első fontos lépéseket megtettük. Az, hogy megkaptuk a Budapest névhasználati és emblémahasználati jogát, üzenet értékű. Budapest Főváros Önkormányzata mellénk állt ebben a kezdeményezésben.”
A csapat a vasárnap 18 órakor kezdődő, Flensburg elleni KEK mérkőzésén már az új néven lép pályára.
A csapat további februári mérkőzései.
A vasárnapi kézilabda KEK-nyolcaddöntőre készülő FTC-PLER férfi csapata magabiztos, hatgólos győzelmet aratott idegenben a Kecskemét ellen a Budapest Bank kézilabda liga  csütörtöki mérkőzésén.
Eredmény: Kecskemét–FTC-PLER 21-27 (11-13).

Február 15.: Balatonfüred–FTC-PLER Budapest, Balatonfüred, 18 óra. Február 18: Flensburg–FTC-PLER Budapest, KEK visszavágó, Flensburg 18 óra. Február 22.: Tata–FTC-PLER Budapest, Tatabánya, 18 óra. Február 26.: FTC-PLER Budapest–Csurgó, Sportkastély, 12.45 (TV). 

Írásunk a Mezőkövesd elleni mérkőzésről