Ezreket kötött össze a kerületi futónap

Írta:  2012.03.18.
„Futás, ami összeköt” – ezzel a névvel vártak mindenkit március 15-én a Sportkastélyhoz, hogy az idei nem szigorú telet így is elbúcsúztassák egy vidám futónappal.

Sokan vállalkoztak a versenyre
„Futás, ami összeköt” – ezzel a névvel vártak mindenkit március 15-én a Sportkastélyhoz, hogy az idei nem szigorú telet így is elbúcsúztassák egy vidám futónappal. A létszámot, a hangulatot tekintve sikerrel. Lehet, hogy a csodás idő tette, lehet, hogy a futás iránti vágy, lehet, hogy az önkormányzat sportosainak jó szervező munkája (tán mindhárom), de sokan, ezernél biztosan többen voltak a sportcsarnokot körülvevő parkolóban és utcákban, s tán még a reméltnél is többen próbálták ki a kitartásukat az elkerített pályákon.
S hogy kinek szólt ez a kerületi nap? Akár szó szerint is érthető, hogy mindenkinek, aki le akarta „smirglizni” a téli rozsdát, be akarta járatni a lábait a nyári futópróbákra. Volt verseny a miniknek, gyermek korosztályoknak, serdülőknek, felnőtteknek, a veteránoknak, akárcsak a kerékpárosoknak, s a mozgássérülteknek.
Lévai István Zoltán, a kerület sportjáért felelős alpolgármester gondolata sikeres volt, amikor új helyszínként a Sportkastély környékét álmodta meg. 
Nézze meg fotóinkat itt!

- A résztvevők száma igazolja, hogy sikeres volt a váltás. A Sportkastély és a környéke sok-sok embert „fel tud venni”, szinte nem látszik, hogy ezernél is többen vagyunk. Persze, ez a bővülő programnak is köszönhető. Az idén a nyolc futó-kategória mellett már a kerékpárosok is résztvevői a futónapnak – mondta az alpolgármester, akinek sok dolga volt, hiszen a rajtpisztolyával ő indította útjára a futókat.
Ott voltak a kerület arcai, a kiváló profi sportolók is. A PLER kézilabdázója, Lendvay Péter díjakat adott át, puszikat osztott a gyerekeknek, akárcsak a tek von do kiválóság, Tóth Balázs.
Mindketten izgalommal tekintenek a közeljövőbe. Lendvay azért, mert a hét végén (március 24-én) újabb nehéz próba vár Szegeden a csapatára. Tóth Balázs azért áll mozgalmas napok előtt, mert kineveztek a válogatott szövetségi kapitányának. 

És akadtak szurkolók is

Lehet, hogy a kerületi amatőrök, akikről e futónap szólt, még nem találták meg a kedvükre való következő versenyt, de azt már most elmondhatja mindenki, hogy testébresztőnek, „rozsdátlanításnak” kiváló volt ez a verőfényes tavaszi nap.