A Kassáé a vándorkupa

Írta:  2012.05.07.
Az idén immár 35. alkalommal meghirdetett „Játsszunk együtt!” sportvetélkedőt május 5-én rendezték meg a Pestszentimrei Sportkastélyban.
A kerületi diákolimpia részét képező sportvetélkedőt az önkormányzat az idén egyben tisztelgésnek is szánta a közelgő londoni olimpiai játékok előtt.
A játékos küzdelemben tíz iskola alsó tagozatos diákjai összesen 40 csapattal vettek részt. A csapatok tíz fő és két tartalék játékosból álltak, így összesen 480 tanulót mozgatott meg a verseny. Délelőtt az 1–2. osztályos, délután a 3–4. évfolyamos tanulók mérték össze az ügyességüket.
A diákoknak ötletes ügyességi számokban kellett minél több pontot szerezniük az iskolájuk számára, miközben a szülők a lelátóról, a tanárok pedig a pályáról biztatták őket. A verseny végén az abszolút győztes csapat egy vándorkupával lehetett gazdagabb, amit akkor őrizhet meg végleg, ha még két egymást követő évben áll a dobogó legfelső fokára.
A sportvetélkedőn a Kassa iskola ért el első helyezést, a második a Kandó lett, a harmadik pedig a Szenczi iskola csapata.
A verseny megrendezése Kissné Baumann Gizellának, az önkormányzat sport-, közművelődési és ifjúságpolitikai munkacsoportja vezetőjének, valamint Tasnádi Andrásnak, a kerületi diákolimpia főszervezőjének munkáját dicséri.
Az 1–2. osztályososok vetélkedőjét Kőszegi János, az önkormányzat oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottságának alelnöke, a 3–4. osztályos tanulók versenyét pedig Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő nyitotta meg.