Szurkoljunk együtt!

Írta:  2012.05.14.
A futball-Eb heteiben (június 8.–július 1.) a kerületi lakosoknak is kijut a játék öröméből és izgalmából. Ráadásul úgy, hogy ki sem kell tenni a lábukat Lőrincről. A sportos önkormányzatnak köszönhetően a szurkolók a mérkőzéseket óriás kivetítőn követhetik nyomon a régi piactéren.
Az önkormányzat épületének a tőszomszédságában lévő terület, a régi piactér jó szolgálatot tesz még a napjainkban is. Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy advent idején, decemberben korcsolyapálya működött itt, várva a helyieket egy kis (vagy éppen nagy) csúszkálásra. A hó elolvadt, a tél elszelelt, a sport szeretete azonban itt maradt. Júniusban újra bizonyíthatják a lőrinciek és az imreiek, hogy az egyik legnépszerűbb magyar sportágban, a fociban is otthon vannak. Különösen úgy, hogy az európai élcsapatok lesznek a fellépők.
A június 8-án kezdődő lengyel–ukrán közös rendezésű kontinensbajnokság mérkőzéseit óriás kivetítőn követhetik nyomon a vendégek, miközben maguk is bemutathatják a tudásukat.
Lévai István Zoltán alpolgármester többek között erről is beszélt:
– A lőrinciek már sokszor bebizonyították, hogy szeretik a sportot, különösen, ha az minőségi. Ez a gondolat vezérelte az önkormányzatot, amikor elhatározta, hogy valamennyi kerületi családnak, fiataloknak és idősebbeknek, férjeknek és fiúknak, lányoknak és asszonyoknak próbál olyan tartalmas és kulturált szórakozást kínálni, amelyik emlékezetes marad mindenki számára, s nem csak a foci miatt. A közvetített mérkőzések időpontjától függően vagy a meccs előtt, vagy azt követően a kerületi csapatok is pályára lépnek egymás ellen. Strandfocimeccsek lesznek ezek, vagyis homokos pályán rúghatják a labdát, akár a kedvenc válogatottjuk mezében.
Az önkormányzat sport-, közművelődési és ifjúságpolitikai munkacsoportjának vezetője, Kissné Baumann Gizella a nem könnyű szervezés hajrájában van. Elmondta, hogy a felnőttek mellett a gyerekekre is gondolnak. Mivel az Európa-bajnokság ideje alatt kezdődik a vakáció, az iskoláskorúaknak is szerveznek sportos és szórakoztató programokat.
– A közvetített találkozóknak ismert szakkommentátorai lesznek. Neveket egyelőre nem szeretnék mondani, most tárgyalunk az illetőkkel, de várhatóan az 1982-es és az 1986-os világbajnokságot megjárt válogatottunk keretéből kerülnek ki a meghívott szakemberek. A vendégeknek nem kell tartaniuk az esetleges esőtől sem, mert 300-400 négyzetméteres sátorponyva alatt élvezhetik a színvonalas meccseket az óriás kivetítőn.