London a Bókay-kertben

Írta:  2012.07.25.
A foci Eb sikerén felbuzdulva az önkormányzat a július 27-én kezdődő olimpiára is készül. Ha nem is kivetítővel, de nagyméretű, kiváló minőségű képet sugárzó televízióval.

Akár az év sportos ötletének nevezhető az az önkormányzati kezdeményezés, hogy a kerületi futballbarátok nézzék közösen a foci Európa-bajnokságot. Szinte mindennap tele voltak a padsorok, így elmondható, hogy a három hét alatt több ezren választották szurkolásuk helyszínéül a Piac tér sátrába telepített hatalmas – és kiváló képet adó – kivetítőt.
Az önkormányzat „sportosának”, Baumann Gizellának volt az ötlete, hogy neves szakkomentátorok is mondják el a véleményüket a meccsek közben és a lefújás után.
Ez is bevált, bár az első napokban a nézők kicsit „féltek” a nagynevű kommentátoroktól. Szinte megszólítani sem merték őket, nemhogy kérdezni tőlük… De aztán ez is feloldódott, s az utolsó napokban már együtt „szakértett” vendég és szurkoló.
Az önkormányzat sportosságát aláhúzza, hogy nem egy képviselő fejezte be a napját a Piac téren – nem is egyszer. Így aztán az érdeklődők amolyan rendhagyó fogadóórákon is részt vehettek, amelyeknek ezúttal egyetlen témájuk volt: a foci. 
Mit kínál a Bókay Terasz?
A terasz 40-45 fő befogadására alkalmas, az éttermi nagyterem mintegy 30-35 főt tud vendégül látni. A játékok bő két hete alatt melegkonyhás kiszolgálással és speciális olimpiai menüvel várják az idelátogató kedves vendégeket. A magyar sportolók sikereit nagyméretű televíziós készüléken keresztül a Digi TV jóvoltából élvezhetik a Bókay Teraszra érkezők.

A foci Eb sikerén felbuzdulva az önkormányzat a július 27-én kezdődő olimpiára is készül. Ha nem is kivetítővel, de nagyméretű, kiváló minőségű képet sugárzó televízióval.
A helyszín a Bókay-kert lesz, azon belül is a Tenisz büfé, amelynek a tulajdonosa vállalta a házigazda szerepét.
Igaz, az ötkarikás játékokon nem juthat minden napra magyar arany, de olyan döntők és szuperprodukciók előtt ámulhatnak-bámulhatnak az érdeklődők, amelyek visszafogottan fogalmazva is felérnek a foci Eb adta élménnyel.
Abban biztosak lehetünk, hogy London több magyar sikert ünnepelhetünk majd.
Irány hát a Bókay-kert, irány a Tenisz büfé!

A TV18 riportja a szurkolói sátorról