Káté Gyula kikapott, kiesett

Írta:  2012.08.06.
A kerületünket is képviselő 64 kilós ökölvívó, Káté Gyula az első fordulóban magabiztos győzelmet aratott az egyiptomi ellenfelével szemben, így szombaton délután már a legjobb nyolc közé jutás volt a tét számára a londoni olimpián.

A 30 éves, a harmadik olimpiáján szereplő, vb-bronzérmes magyarnak ezúttal egy olasz ellenféllel szemben kellett volna bizonyítani, ami azonban nem sikerült.
Az erősebb testfelépítésű, sűrűbb Vincenzo Mangiacarpe már az első menetben átvette az irányítást, aminek az lett az eredménye, hogy a második percben, egy balhorog után, számolt a bíró Kátéra. Ezek után egyértelmű volt, hogy elúszott a menet. A pontozók 6–3-ra látták jobbnak az olaszt.
A második menetben sem változott sokat a találkozó képe. Mangiacarpe jött többet előre, de ami fontosabb volt, többet is talált, az egyébként kiegyenlített menet során. Ezt a három percet 6–5-re nyerte a dél-európai.
A befejező három percben a lőrinci bunyós mindent megtett azért, hogy csökkenjen a különbség, ez azonban nem történt meg. Az ekkor már felszabadultan bunyózó olasz 8–6-ra nyerte meg az utolsó menetet, s végeredményben 20–14-es pontozással lépett tovább.
A harmadik olimpiáján szerepelt Káténak most sem jött össze az érem, igaz ezúttal legalább azt elmondhatja, hogy győztes meccset is vívott az ötkarikás játékokon. 
Fotó: MTI

Káté Gyula győzelemmel kezdett Londonban