Sikeres szezont zár a strand

Írta:  2012.08.23.
Az idei hosszabb nyitva tartásnak köszönhetően jó idő esetén még az első szeptemberi hétvégén is kikapcsolódhatunk a Park Uszoda strandján.

A strand és uszoda látogatottsága ezen a nyáron jóval meghaladta az előző évekét. A legmelegebb napokon gyakran ki kellett tenni a „Megtelt” táblát. A strand maximum 500 embert tud fogadni egyidjűleg, az egyetlen külső medence véges befogadóképessége miatt ennél több vendég nem fér el.
A nyár eleji nyitást követő két hét hozta a legmelegebb napokat, így a hűsölni vágyók szinte megrohamozták a strandot. Ráadásul a szórólapoknak, reklámoknak köszönhetően nemcsak a kerületből, hanem a környező településekről és Budapest más kerületeiből is érkeztek vendégek.
A kerületi lakosok, családok inkább a hétvégeken töltöttek sok időt a strandon, a hétköznapokon a különböző napközis táborokban részt vevő gyerekek zsivajától volt hangos az ettől a szezontól kibővült szolgáltatásokkal üzemelő létesítmény. A strandolókat felújított büfé, játszótér és strandröplabda-pálya várta, de megszépült a növényzet is, és kerti padok tették teljessé a kényelmet. Az üzemeltető szerint augusztus közepéig 12-13 ezer vendéget fogadtak. 
A kerületi strandok nyárvégi nyitvatasrtási rendjét itt tekintheti meg.

A korábbi nyaraktól eltérően idén augusztus 20-án is lehetett napozni, úszni a Bókay-kertben.
A strand szeptember 2-án zár, így az úszás kedvelőinek nem kell sokat várniuk a Park és a Kastélydombi uszoda szeptember 17-i nyitásáig. A rövid köztes időszakban a Városgazda Zrt. munkatársai elvégzik a szükséges felújításokat és karbantartási munkálatokat, és reményeik szerint a sikeres nyári szezon után az év további részében is elégedett vendégeket fogadhatnak a kerületi uszodákban.