Lőrincen megy a szekér, Imrén oltani kellene

Írta:  2012.09.26.
A BLSZ-bajnokság II. osztályában cikkünk írásakor már 3-3 fordulót tudhat maga mögött a jól rajtoló 1908 SZAC és a joggal szomorkodó PSK.
A hangok árulkodók… A SZAC elnöke, Pintér Béla minden mondatán érződik, hogy „megy a szekér”, hogy kiváló rajtot vett a csapat.

Melyik volt a legjobb?

– Százszázalékosak vagyunk, amelyik csapattal játszottunk, azt legyőztük, ráadásul jó játékkal.
A 9 rúgott és a mindössze 3 kapott gól azt jelzi, hogy Lőrincen elöl is, hátul is rendben mennek a dolgok.

– Nem is nagyon tudnék választani, hogy melyik 90 perc tetszett a legjobban. Az első körben a Merkapt Maraton ellen idegenben nyertünk 3-1-re, aztán hazai pályán győztünk 2-0-ra a Testvériség ellen, a legutóbb pedig a MAC-nak rúgtunk egy négyest idegenben úgy, hogy csak 2 gólt kaptunk.
Erre szokták mondani, hogy most kéne abbahagyni s kőbe vésni a tabellát…
– Ennél szebb már csak akkor volna, ha a harmincadik forduló után is ez lenne a sorrend. Ez persze csak reménykedés, sok van még hátra, de a jó rajt, ahogy mondják, duplát ér.
A lőrinciek, túl a villámrajton, szépnek ígérkező ünnepségre is készülnek. A már létező, ám hivatalosan szeptember 24-én 16 órakor bemutatkozó SZAC Baráti Kör több, ma is a kerületben élő futball-legendát hívott meg – nem is rossz helyre.
– Egyetlen feltétel kell ahhoz, hogy minden tökéletes legyen. A szép őszi idő. Az ünnepség a Balázs-tónál lesz, a Vajk utca 8. alatt, s ha süt a nap, akkor az ünnepség és a köszöntések után mindenki jókedvűen kanalazhatja majd a halászlevet.
Addig persze még három meccs is vár a repülőrajtot vett csapatra. Ha tart a jó széria, addigra akár azt is mondhatják: 6-ból 6.

Szomorú szomszédvár

A hangok árulkodók… A szomszéd várban, a PSK háza táján mindenki szomorú. Élükön az edzővel, Pénzes Sándorral, akinek a rosszkedve már a „hallójából” kiderül.
– Nincs minek örülnöm, mert az az edző és az a csapat, amelyik három meccs után egy ponttal, 10 kapott és 2 rúgott góllal áll, az ne vidámkodjon…

Az elmúlt szezont az élmezőnyben befejező csapat edzője egyelőre nem tudja a bajok okát.
– Egyelőre magam sem tudom, hova nyúljak, mihez kezdjek. Mindenütt oltani kellene. A kapu szinte üres, a védelem átjáróház, az elöl lévőkről meg mindent elmond a két rúgott gól. Az első fordulóban a Chinointól kaptunk ki 3-0-ra, aztán hazai pályán ikszeltünk a Merkapttal, majd jött az 5-0 a Testvériségtől… Igaz, két ember elment a védelemből, de ez sem indokolja azt, hogy 10 gólt kapjunk 3 mérkőzésen.
Úgy tűnik, Pénzes Sándor bekeményít, mert azt mondja, így annak sincs értelme, hogy egyáltalán elutazzon az együttes a meccsekre.
– Nem akarok nagy történelmi alakot idézni, de nem ígérhetek mást, csak vért és könnyeket. Egyébként valóban nincs értelme.
A lehetőség azonban e szigorú szavaktól függetlenül is adott a csapat számára: a MAC elleni meccsen megkezdheti a felzárkózást.