Sport és tanácsadás a diákoknak

Írta:  2012.10.05.
A sport és a helyes táplálkozás volt a témája a Pestszentlőrinci Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola egészségnapjának.

Csikós Mária, az iskola igazgatónője kollegáival együtt alapvető fontosságúnak tartja, hogy a gyerekek az iskolán kívüli sportolási lehetőségekkel is megismerkedhessenek.
– Szeretnénk egészséges szemléletmódot kialakítani a gyerekekben, aminek segítségével odafigyelhetnek a helyes táplálkozásra és arra, hogyan ügyeljenek az egészségükre – mondta az igazgatónő. – Egy konditerembe lemenni nem olcsó, és a gyerekek többsége nem engedheti meg magának. Ma ingyen próbálhatnak ki profi konditermi berendezéseket, miközben felkészült edzők segítik őket tanácsokkal.
Az egészségnapon a tanulók többféle sportolási lehetőség közül választhattak, a kondicionáló tornától kezdve a manapság egyre népszerűbb zumba aerobicig. Lehetett jógázni, és népszerű volt a motorkerékpár-szimulátor is. 

A forgószínpadszerűen zajló programok keretében a diákok folyamatosan hallgathattak különböző egészségügyi és drogprevenciós előadásokat. Szakemberek segítségével ismerkedhettek meg az elsősegélynyújtás alapjaival, feltehették kérdéseiket a szexualitás témakörében, s hasznos tanácsokat kaptak az egészséges táplálkozásról és a higiéniáról.
A tanulók szervezték az ingyenes egészségbüfét, ahol a folyosón felállított asztalokon gyümölcsök, zöldségek sokasága várta a programokon elfáradt diákokat, tanárokat.
– Nekem a legjobban az tetszik a mai napban, hogy az egész iskola együtt mozog, sportol. Örülök annak is, hogy a korosztályom sok gyümölcsöt fogyaszt, a barátaimmal erre nem sajnáljuk a pénzt. Bár sokan dohányoznak, egy-egy ilyen nap után mindig van, aki leteszi a cigit – mondta Pázmándi Adrienn.
A diáklány az iskolán kívül is igyekszik egészségesen élni.
– Régebben versenyszerűen úsztam, szeretek röplabdázni, és próbálok egészséges ételeket enni. A görög salátáért szinte meghalok.