Magyar síparadicsom a Bókay-kertben

Írta:  2013.01.07.
A decemberi szünet után januártól ismét benépesül a sípálya a Bókay-kertben.
A decemberi szünet után januártól ismét benépesül a sípálya a Bókay-kertben. Az önkormányzat támogatta Lendületbe hozzuk! akció keretében ingyenes oktatást vehetnek igénybe azok, akik a hegyek császáraivá akarnak válni.

A helyszín előnyeiről Kőszegi János síoktató, önkormányzati képviselő beszélt:
– A Bókay-kerti pálya Budapest legnagyobb dél-pesti szabadidőparkjában működik. Az utóbbi tíz évben bővítettük a sídombot, fejlesztéseket hajtottunk végre rajta, így a legjobban felszerelt tanulópályává lett.
A pályák meredeksége és kialakítása különböző, így minden korosztályú és tudásszintű érdeklődő a megfelelő nehézségi fokon tanítható.

Tehát mindenkit várnak a Lendületbe hozzuk! síoktatására. Felső korhatár nincs, mert síelni megtanulni sosem késő, különösen akkor, ha szakképzett oktatók vigyázzák a mozdulatokat. Erre szükség van, mert ahogy Kőszegi János elmondta, a síelés veszélyes üzem. Csak azt és annyit szabad végrehajtani a pályán, amennyit a tudás megenged.

A legjobbak, a legügyesebbek pedig, ha már megtanulták az alapokat a Bókayban, más hazai sípályákon, de akár a szomszédos országok terepein tökéletesíthetik a tudásukat.