Népszerű a jégpálya a Bókay-kertben

Írta:  2013.01.27.
Nagy sikere van a kerületi lakosság körében a Bókay-kertbe költöztetett jégpályának.

Nagy sikere van a kerületi lakosság körében a Bókay-kertbe költöztetett jégpályának, amelyet hétköznap tanítási időben a kerület iskolásai használhatnak. Vannak, akik a testnevelési órák keretében csak most ismerkednek a korcsolyázással, de akadnak már szinte profinak mondható gyerekek is.
Január 14-én délelőtt a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola 3. osztályos diákjait, tanárait kérdeztük, tetszik-e nekik a jeges tornaóra. Az iskolába ugyanis sok olyan gyerek is jár, akinek egyébként nem volna lehetősége kipróbálni ezt a téli sportot.
– Harmadik alkalommal vagyunk a jégpályán a gyerekekkel, de a Bókay-kertben most először, kétszer a régi piactéren voltunk. Nagyon örülünk a lehetőségnek, jó kezdeményezésnek tartjuk, mert az iskolánkba sok nagycsaládban élő gyerek is jár, akiknek a szülei még ilyen alacsony árakon sem engedhetik meg maguknak ezt a szórakozást – mondta Fabók Péterné tanárnő.

A 3. osztályos gyerekek közül Borzai Gellért és Csabafi Szabolcs elmondta, hogy tetszik nekik a „tesióra” a jégen, ők már nem számítanak kezdőnek, és egyre jobban megy nekik a korcsolyázás.
A diákok oktatása után hétköznap 15 órától 20 óráig (pénteken 21 óráig) bárki korcsolyát húzhat, és hódolhat a jeges szenvedélynek. Este nyolc óra után pedig egy órára a jégkorongozóké a főszerep. Hétvégén 9 és 21 óra között szabad a pálya mindenkinek, a jégkorongozók ezt követően, 22 óráig lehetnek a jégen.
– Nagyon jó hangulata van a jégpályának a télen is igazán kellemes Bókay-kertben. Naponta több száz látogató szórakozik itt, és az iskolai oktatás is népszerű, sikeres kezdeményezésnek bizonyult. Sok gyerek a délelőtti kellemes élmények jóvoltából délután már a szüleit is kicsalja a pályára – mondta Csempesz Iván, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Sport és Rendezvény Divíziójának vezetője.
A belépő ára 400 forint, korcsolyát 500 forintért lehet bérelni. Oktatásra szombaton 9–10 óráig, vasárnap pedig előzetes egyeztetés alapján igény szerint van mód. (Érdeklődni Elek Attilánál lehet a 06-30-475-7785-ös telefonszámon.) A jégpálya a tervek szerint február 17-ig várja a sportolni vágyókat, de megfelelő időjárás esetén a tervezettnél tovább is nyitva tarthat.