Kiss Szofi lemondta a válogatottságot

Írta:  2013.03.21.
A londoni játékok után sokkal vidámabb, és ami tán lényegesebb, sportról szóló hírek jelentek meg a lapokban a Kiss–Czékus szinkronúszó párosról.

Az olimpiai játékok végén arra is büszkék lehettünk, hogy a mezőny legfiatalabb duójaként a lányaink, ha nem is az eget rengető, de az előrelépés reményét magában hordozó 21. helyen végeztek a londoni medencében.
A napokban azonban olyan sajtóközlemény látott napvilágot, amely szomorúsággal tölthet el mindenkit, már csak azért is, mert fiatal, reményteli egység „esett szét” – remélhetőleg nem véglegesen.
Nézzük, mi is áll a közleményben… 

Nem szerepel tovább a magyar válogatottban Kiss Szofi. (A 19 éves lány a kerületi H2O versenyzőjeként Pestszentlőrincet is képviselte a nyári játékokon.) A londoni olimpián 21. helyezést elérő szinkronúszó páros tagja azt jelezte a klubjának és a magyar szövetségnek, hogy nem kíván elindulni sem a poznani junior Európa-bajnokságon, sem a barcelonai felnőtt világbajnokságon. A sportoló jelenleg az exkapitány Szauder Gábor közreműködésével és segítségével három hónapon át az Egyesült Államokban készül. Szofi hivatalos lemondását még várja a szövetség. Az okok közé tartozik, hogy az olimpián részt vevő párosunk számára a játékok óta nem biztosítják a megfelelő edzési körülményeket, és anyagi okok miatt nem hosszabbították meg Szauder Gábor szövetségi kapitány szerződését. A junior Európa-bajnokság indulási jogára – példátlan módon – nyílt kvalifikációt hirdetett meg a Magyar Szinkronúszó Szövetség.
Ez egyszerűbb és könnyebb, mint edzési lehetőséget biztosítani a páros számára…