A 36 magyar dobogós helyezés

Írta:  2013.03.22.
Élénk érdeklődés kísérte a Sportkastélyban rendezett ritmikus gimnasztika versenyt, a Grácia Kupát.
Hagyományosnak tekinthető, hogy a KFK Grácia SE vendégségbe jön a Pestszentimrei Sportkastélyba, és ott rendezi meg színvonalas nemzetközi ritmikus gimnasztika versenyét, a Grácia Kupát. Így volt ez az idén is – élénk érdeklődés közepette.

– Örömünkre szolgál, hogy visszajárnak a vendégek, sőt a számuk évről évre növekszik – mondta Fata Anita, a Grácia SE edzője, a verseny egyik szervezője. – A hatalmas érdeklődést alátámasztja, hogy az idén már 15 ország 28 egyesületének 180 versenyzője mérte össze a tudását. A verseny rangjáról és „bejáratottságáról” sok mindent elárul, hogy csaknem száz hölgy érkezett a sportág Mekkájának tekinthető Oroszországból, de jöttek Ukrajnából, Azerbajdzsánból, Szerbiából, Bulgáriából, Örményországból, Bosznia-Hercegovinából, Fehéroroszországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából, Finnországból és Olaszországból is. Az amerikai földrészt Kanada képviselte.

Minden adott volt tehát egy magas színvonalú verseny megrendezéséhez. A magyar hölgyek ebben az erős mezőnyben sem játszottak statisztaszerepet, ami bizakodással töltheti el a szakembereket a szezon előtt.
Gyertek, lányok!

A KFK Grácia SE felvételt hirdet a ritmikus gimnasztikához kedvet és tehetséget érző lányok számára. Jelentkezés a 06-30-406-7395-ös telefonszámon, Fata Anitánál.
 

– Nagyon örültünk annak, hogy a junior Európa-bajnokságra készülő kéziszercsapat bronzérmes lett. Balassi Lilian, Bérdi Jázmin, Borsányi Patrícia, Kiss Boglárka, Ludányi Laura, Pigniczki Fanni és Wehovszki Vivien kitűnően teljesített, jó volt őket a dobogón látni – mondta az edző.
A nagy létszámú mezőnyben sok sztár is megmutatta a tudását, és örömünkre magyar helyezések is születtek.

Az összetett versenyben a legjobb, 4. helyezés Vass Dóra országos bajnokunk nevéhez fűződik. Valóban kiválót nyújtott. Büszkék lehetünk arra is, hogy legtöbbször magyar versenyzők álltak a dobogón: 10 arannyal, 13 ezüsttel és ugyanennyi bronzzal zárták a Grácia Kupát. A lányaink után Oroszország versenyzői voltak a legeredményesebbek, 8 arannyal, 4 ezüsttel és 4 bronzzal