Csak a végjáték nem sikerült...

Írta:  2013.04.20.
Kétgólos vereséggel jött haza Tatabányáról az FTC-PLER Budapest csapata.
Meglepetésszerzés reményével és tervével utazott ugyan csütörtökön Tatabányára az FTC-PLER Budapest csapata a rájátszás első mérkőzésére. Nem is hiányzott sok a bravúrhoz, az idegenbeli győzelemhez, mégis kétgólos (29-27) vereséggel volt kénytelen hazautazni Zsiga Gyula együttese.

Tény, végig a hazaiak vezettek, a fővárosiak inkább csak arra törekedtek, hogy ne húzzon el az ellenfél. Ez sikerült is, s a jó csapatjátéknak köszönhetően rendkívül izgalmas volt a végjáték. Valóban idegőrlő percek voltak az utolsók, ám a végső „döfést” az jelentette a PLER számára, hogy egygólos tatabányai előnynél, 28-27-nél, hetest dobhatott a házigazda, amit értékesített, így kétgólos sikernek örülhettek a nézők a Földi Imre Sportcsarnokban.

A tévéközvetítés miatt egy nappal előrébb hozták a Tatabánya elleni visszavágót. Április 23-án, kedden 18:45-től játszik a csapatunk, a Lőrinci Sportcsarnokban. 

A vereség azt is jelenti, hogy csapatunknak győznie kell kedden a Lőrinci Sportcsarnokban 18:45-kor kezdődő visszavágón, mert csak így kerülhet sor a harmadik, mindent eldöntő találkozóra, igaz, arra is Tatabányán…
Az FTC-PLER Budapest legeredményesebb játékosa Lendvay Péter volt, akik 10 góllal járult hozzá ahhoz, hogy szoros meccset vívjon a csapat a vidékiekkel.
Az edző mondta: „ A mérkőzés után azt mondtam a fiúknak, hogy legszívesebben a keblemre szorítanám őket, de csak rövid időre… Azt a rutintalanságot, amit a végén elkövettünk, nem szabad megismételnünk. Szerettünk volna meglepetést szerezni, ez most nem sikerült, de Lőrincen tudunk javítani. Bízom benne, hogy a harmadik meccsre is el kell utaznunk Tatabányára.”

Rájátszás, az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzés.
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok.
Grundfos Tatabánya–FTC-PLER Budapest 29-27 (15-12)