Kerékpáros teljesítménytúra Lőrincen

Írta:  2013.05.20.
Első alkalommal vehetnek részt a vállalkozó kedvű kerékpárosok a Pestszentlőrinci kör elnevezésű teljesítménytúrán.
Első alkalommal vehetnek részt a vállalkozó kedvű kerékpárosok a Pestszentlőrinci kör elnevezésű teljesítménytúrán. A május 25-i rendezvényen három távot lehet teljesíteni, így a két hosszabb táv közül választó edzettebb bringások mellett a 8 kilométeres rövid távot az idősebbek, a gyerekek és a hétköznapokban ritkábban biciklizők is könnyedén teljesíthetik.

– Hagyományteremtő céllal szervezzük a túrát, szeretnénk a jövőben minden tavasszal megismételni – mondta Kőszegi János önkormányzati képviselő, az esemény egyik szervezője.
A résztvevők a Május 1. térről indulnak, és oda is érkeznek vissza. A távok: 66, 48, illetve 8 kilométer. 
– Akik személygépkocsival érkeznek, könnyen parkolhatnak a Május 1. téren és a környező utcákban. Mivel a cél is itt van, nem kell sok mindent vinni a túrára, és a csomagokra tudunk vigyázni – mondta Ladoniczky Ferenc, a túra másik szervezője.
Minden résztvevő itinert kap a teljesítendő útvonalról, a visszaérkezés után pedig emléklapot és kitűzőt. Két ellenőrző ponton csokoládé, szőlőcukor, banán és ital várja őket. A 66 kilométeres távon az egyik frissítő állomás Ócsán lesz, ahol az érdeklődők megtekinthetik a méltatlanul kevéssé ismert Árpád kori templomot és a tájházat. A pihenés után Üllő, Gyömrő, Maglód és Ecser települések érintésével jutnak el a bringások Vecsésre. Innen már kerékpárút vezet a Május 1. téri célállomáshoz. A szintidő 8 óra.
A középtáv (48 km) útvonala: Pestszentlőrinc–Ócsa–Pestszentlőrinc, a 8 kilométeres kis köré pedig: Május 1. tér–Gerely utcai sporttelep–Hősök tere–Bókay-kert–Péterhalmi erdő–Alacska-lakótelep–Május 1. tér.
A túrán való részvételhez előzetes regisztráció szükséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. További részletek a www.4seasonsiikola.hu honlapon érhetők el. 
A nevezési díj 700 forint, amit a Pestszentlőrinci Turisztikai és Szabadidősport Egyesület számlájára (Pátria Takarékszövetkezet, 65100118-10026706) lehet átutalni. A helyszíni nevezés 900 forint.