Aranyérmek az ob-ról

Írta:  2013.05.20.
Boldog hangon, csupa jó hírről számolt be a kerületi H2O szinkronúszó szakosztály vezetőedzője, az egykori olimpikon, Hámori Zsuzsa.
Boldog hangon, csupa jó hírről számolt be a kerületi H2O szinkronúszó szakosztály vezetőedzője, az egykori olimpikon, Hámori Zsuzsa. Az utóbbi néhány hónapban kiderült: „él” a szakosztály, erős az utánpótlása, ami szép sikereket eredményezett az országos bajnokságon.

Mintha egy másik Hámori Zsuzsa szólt volna bele a telefonba… Jogos az optimista hang és az öröm, mert az elmúlt év végén még sok-sok gonddal küszködő szakosztály aranyakat nyert a gyermek és junior országos bajnokságon.

Nem „kutyaütők” között

„Gondok voltak, és gyanítom, lesznek is, de ezek helyett inkább azt valljuk, hogy dolgozni kell, mert ezzel többet érünk el, mint a siránkozással. Nagy örömömre, s gondolom, a szülőkére is, elmondhatom, hogy a két héttel ezelőtti gyermek és junior országos bajnokságon mindkét korosztály csapataranya a mi medencénkbe került, mindkét bajnoki címet elhoztuk, ami azt jelenti, hogy igenis létezik, méghozzá nem is közepes szinten, az utánpótlásunk.”
Ráadásul nem is „kutyaütő” mezőnyben nyertek a vizesek, hiszen a juniorok között orosz, svéd és osztrák szinkronosok is tempóztak. Őket – különösen az oroszokat – megelőzni pedig nem kis tett.

Irány Poznan!

Az örömre okot adó gondolatoknak még távolról sincs vége, mert a vezetőedző két tanítványa is készülhet a lengyelországi Poznanban júniusban rendezendő kontinensbajnokságra.
„Czegle Fanni és Schwarz Anett a páros bajnoki sikerével bekerült az Eb-csapatba, ami azt jelenti, hogy most sem marad H20-s sportoló nélkül a válogatott. Ráadásul Anett medencébe száll az egyéni versenyben is. Meg tudja mutatni magát az ellenfeleknek és a pontozóknak, ami ebben a korosztályban már rendkívül fontos.”

Jó híreket mondott a vezetőedző a londoni olimpián részt vevő Kiss Szofiról is, aki fél évet az Egyesült Államokban töltött. A kiváló tehetségű lányka hazajött, részben, hogy egy darabig itthon készüljön, részben, hogy letegye az érettségi vizsgáját, hiszen betölti a 18. életévét.
„Szofi napi edzésekkel készül. Úgy veszem észre, hogy az egyébként is meglévő profi szemléletének csak jót tett az a néhány hónap, amit Walnutban töltött. Ahogy tudom, kiváló körülmények között edzhetett, minden segítséget megkapott, s ő élt is ezzel.”

Minden róluk szól…

Elmondta Hámori Zsuzsa azt is, hogy ezzel az „amerikai áttöréssel” akár az egyesület is jól járhat, mert a Szofi által is felvett kapcsolat révén a lőrinci szinkronosoknak lehetőségük nyílhat arra, hogy az Egyesült Államokban edzőtáborozzanak.
Szofi jelenleg a Margit-szigeti Hajós Alfréd uszodában edz Hámori Zsuzsával, mert vitathatatlanul ott a legjobbak a körülmények a szakmai munkához, és viszonylag olcsó a pályabérlés is.
A vezetőedző hangsúlyozta, hogy amikor nyakig ültek a gondokban, akkor is előre tekintett, mivel azt tartja az egyetlen járható útnak, hogy „a gyerekekre, a szinkronúszókra kell figyelni, mert minden róluk szól”.