Az akarat diadala, megvan az ötödik hely!

Írta:  2013.05.27.
Nem mindennapi izgalmak után szerezte meg a kézilabda- bajnokság ötödik helyét az FTC-PLER Budapest csapata a Gyöngyös ellen vívott rájátszás során.
Nem mindennapi izgalmak után szerezte meg a kézilabda- bajnokság ötödik helyét az FTC-PLER Budapest csapata a Gyöngyös ellen vívott rájátszás során. Az elmúlt hét péntekén lejátszott harmadik, mindent eldöntő meccsen – akárcsak az elsőn – hétméteresek döntöttek. Ezúttal a lőrinciek koncentráltak, akartak, s céloztak jobban. Legyőzték a Heves megyei ellenfelet, s az övék lett az ötödik hely a magas színvonalú bajnokságban.

Az első két találkozó pikantériája az volt, hogy mindkét csapat idegenben tudott nyerni. Az első összecsapáson, hetesek után, a Gyöngyös volt jobb 30-29-re míg a visszavágón Zsiga Gyula fiai tettek ki magukért, s nyertek 27-26-ra.
Tehát az összes kérdésre a május 24-ei találkozón született meg a válasz, s nem is akármilyen izgalmak közepette.
Ez volt, ez lett

Helyosztó, 1. mérkőzés az 5. helyért, Lőrinci Sportcsarnok. FTC-PLER Budapest-Braun Gyöngyös 29-30 (12-13) – hetesekkel.
2. mérkőzés, Gyöngyös.
Braun Gyöngyös-FTC-PLER Budapest 26-27 (11-12).
3. mérkőzés, Lőrinci Sportcsarnok.
FTC-PLER Budapest-Braun Gyöngyös 31-30 (10-17) – hetesekkel.
A tabella élmezőnyének a végeredménye: 1.Veszprém, 2. Szeged, 3 Csurgó, 4. Tatabánya, 5. FTC-PLER, 6. Gyöngyös.

Pedig, nagyon is rosszul kezdődött. Az első félidőben csak egy csapat volt a pályán. A feketemezes vendégek… Annyira, hogy a szünetre hétgólos (!) előnnyel (17-10), mehettek be az öltözőbe.
Ott kifőzhetek valamit a pesti szereplők, mert ahogy teltek a második félidő percei, úgy jött közelebb a Lőrinc a Gyöngyöshöz. Egy perccel a vége előtt már döntetlen volt az állás, s megint következtek a hetesek…
Most is, mint az első meccsen, egyetlen gól volt a különbség az öt-öt hetes után, de mégis, mekkora volt különbség!

A mindent eldöntő találatokat a mieink vágták védhetetlenül a hálóba.
A heteseket tekintve 5-4 lett a vége, összesítésben pedig 31-30. Ez azt jelentette, hogy a vezetőedző, Zsiga Gyula gratulálhatott a seregének, amelyik zilált és holtfáradt volt ugyan, de győztes.
A legfontosabb azonban az volt, hogy szavatartók is lettek, mert a csapat és a szakvezetés betartotta az ígéretét. Az első ötben zárta a bajnokságot.