Ismét saját úton a PLER

Írta:  2013.06.05.
Megszűnik a fúziós együttműködés az FTC és a PLER férfikézilabda-szakosztályai között.
A két klub közös, szerdai közleménye úgy fogalmaz, hogy „a két, szakmailag kimagasló és tartalmas esztendő után a felek közös szándéka alapján a fúziós együttműködést megszüntetik".
A PLER csapata továbbra is az első osztályban játszik, míg az FTC az NB I/B-ben kezdi meg a szezont, a tervek szerint saját utánpótlására támaszkodva.
Az FTC és a PLER kézilabda-szakosztálya az elmúlt években már megszokott kiváló munkakapcsolatot tartja fenn a jövőben is" - fogalmaz a közlemény.
A két szakosztály 2011-ben egyesült azzal a céllal, hogy együtt nagyobb eséllyel tartsák életben a fővárosi férfi-kézilabdasportot, legalábbis az élvonal szintjén.
Az együttműködés előtt, a 2009/10-es idényben a PLER az 5., az FTC a 9., míg a 2010/11-es évadban az FTC a 3., a PLER pedig a 8. volt.
Az első közös szezonban (2011/12) az FTC–PLER – mint egyetlen fővárosi NB I-es gárda – a 7., a legutóbbi kiírásban pedig az 5. lett.
Horváth István, az FTC–PLER szakosztály-igazgatója elmondta: a PLER-nek – mint ahogy eddig a közös csapatnak is – Zsiga Gyula, az FTC-nek Adorján Gábor lesz a vezetőedzője.