200 kerék gördült át

Írta:  2013.06.18.
Csaknem százan pattantak nyeregbe, és teljesítették az első alkalommal megrendezett Pestszentlőrinci kör elnevezésű kerékpáros teljesítménytúra valamelyik útvonalát.
Csaknem százan pattantak nyeregbe, és teljesítették az első alkalommal megrendezett Pestszentlőrinci kör elnevezésű kerékpáros teljesítménytúra valamelyik útvonalát. Rendkívül népszerű volt a 8 kilométeres családi útvonal, de várakozáson felüli volt a létszám a 76 kilométeres hosszú távon is.

A Május 1. téren a szervezők az útra egy kis pluszenergiát adó reggelivel várták az elszánt résztvevőket, akik a nosztalgikus zsíros kenyér és tea elfogyasztása után egyesével, párban, családonként vagy baráti társaságban 15-20 percenként indultak útnak a délelőtt folyamán.
– Ahhoz képest, hogy ez volt az első ilyen rendezvényünk, szép számmal jöttek a kerékpározás szerelmesei. A rövid túrára sok kisgyerekes család is jelentkezett. A visszajelzések alapján mindenki elégedett volt az útvonalakkal és a látnivalókkal is – mondta Kőszegi János, az esemény egyik szervezője, a 4Seasons Síiskola vezetője, önkormányzati képviselő. 

A sikeren felbuzdulva Kőszegi János már szervezi a következő, júliusi kerékpáros megmozdulást, amely egy strandolással egybekötött könnyű kirándulás lesz Csepelre.
– A csepeli strand szép nagy zöldterülettel rendelkezik, és a hatalmas úszómedence mellett élmény-, termál- és gyermekmedence, valamint több sportpálya segíti a kikapcsolódást. Ezúttal a túrára együttesen indulunk, és a mindössze 12 kilométeres távot a főutakat kikerülve tesszük meg. Csepelre a Molnár-szigeten keresztül, komppal érkezünk – vázolta a túratervet.
A túra kisgyermekes családok számára is könnyen teljesíthető. A július 6-i kirándulásra az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet jelentkezni. A program költsége a strandbelépővel és a kompátkeléssel együtt 2800 forint. További részletek: www.siiskola-bokaykert.hu