Valkusz Máté: győzelem a Mesterek Tornáján is

Írta:  2013.11.06.
Megállíthatatlanul menetel Valkusz Máté, kerületünk kiváló ifjú teniszezője, aki sikert sikerre halmozott ebben az idényben.
Megállíthatatlanul menetel Valkusz Máté, kerületünk kiváló ifjú teniszezője, aki sikert sikerre halmozott ebben az idényben. Legutóbb Szicíliában szerzett értékes győzelmet, megnyerte a Mesterek Tornáját. Nem is akárhogyan: a három találkozóján szettet sem veszített.

Valóban fantasztikusnak nevezhető eredménnyel tette fel a koronát az idei teljesítményére Valkusz Máté, az U16-os magyar teniszezők legjobbika.
A „munkája” Szicíliába, Reggio Calabriába szólította őt október első hétvégéjén, mégpedig igen előkelő társaságba. Ugyanis a nyolc legjobb európai versenyző küzdött meg a Mesterek Tornáján, ami azt jelentette, hogy három nap alatt három győzelemmel lehetett a csúcsra jutni.
Nos, Mátét senki sem tudta megállítani. A 16 éves lőrinci fiatalember előbb a fehérorosz Haliakot, majd az első helyen kiemelt görög Tszitszipaszt győzte le, s már a fináléban volt. Itt a cseh Orlita ellen játszott, és simának nevezhető találkozón nyert 6:2, 6:1-re. Így egyrészt korosztálya európai ranglistájának az élére ugrott, másrészt a „dicső elődök”, Zsiga Máté és Gálfi Dalma után ő lett a harmadik magyar, aki diadalmaskodni tudott korosztálya európai Masters-viadalán.
Máté már hazaérkezett Olaszországból, azonban sok láblóbálásra nem lesz ideje. Az iskolában is szorgoskodnia kell, hiszen november elejétől december utolsó hetéig Floridában edzőtáborozik majd.
A menetelés tehát folytatódik, miközben az őt támogató cég, a MOL elégedett lehet, hiszen olyan ifjú tehetség pályáját egyengeti, aki sok örömöt szerezhet még a sportot szerető magyar embereknek.