Már csak rossz emlék a pontnélküliség

Írta:  2013.11.18.
Hosszú, eredménytelen sorozatot követően beérni látszik a munka a PLER-nél, hiszen a legutóbbi két bajnokin 3 pontot szerzett Hutvágner István csapata.
Hosszú, eredménytelen sorozatot követően beérni látszik a munka a PLER-nél, hiszen a legutóbbi két bajnokin 3 pontot szerzett Hutvágner István csapata, ráadásul a Magyar Kupában is kiharcolta a továbbjutást. A november második hétvégéjén Orosházán elért döntetlen (29-29) jó eredmény, hiszen a vidéki együttes kemény ellenfélnek bizonyult. Ezután a Vác következett, idegenben MK-mérkőzésen, ami sikert hozott (25-22), s a zöld-feketék bejutottak a legjobb 16 közé.

Bekeményítettek

Nézzük előbb, mi történt Orosházán… A mérkőzés elején „meglépett” a házigazda, többször is vezetett. A mieink azonban becsülettel küzdöttek, így tetemes előnyre nem tudtak szert tenni az orosháziak. A félidő vége előtt néhány perccel Mikita góljaival fel is jött a csapat 12-11-re, ám a kőkeményen játszó (néha túlzottan is) Orosháza a szünetre 2 gólos előnyt szerzett.
Szerencsére azonban a PLER bekeményített. Fordítani ugyan nem tudott, de a hátrányt ledolgozta, 17-17-re jött fel.

Az utolsó tíz percben a vendéglátók kifogtak egy jó periódust, a mieink meg egy rosszat (26-23). Kérdés volt, hogy a forró hangulatú csarnokban sikerül-e ledolgozni a 3 gólos különbséget. Ám, s ezt akár csupa nagybetűvel írhatnánk, a PLER végre igazi csapatként küzdött, nem rettent meg a kemény csatától, vállalta az adok-kapok játékot.

„Megmozdultak”

Az utolsó percekben tényleg nagy szükség volt a csapatkapitány, Bakos rutinjára. Labdaszerzéssel és kiharcolt hetessel tartotta életben a pontszerzés reményét. A büntetőt ezek után, a 30. percben, Vancsics értékesítette, s kiegyenlítettünk (29-29). Az eredmény már nem változott, ami azt jelentette, hogy a Cegléd elleni 7 gólos (30-23) hazai siker után Orosházáról értékes ponttal térhetett haza a csapat. Igaz, egyelőre ez is gyengécske mutató, ám azt senki sem vitathatja, hogy valami „megmozdult” a PLER háza táján, és tán új szakasz kezdődött a vesszőfutás után.

Eredmények

Magyar Kupa, 3. forduló, Vác:
Vác–PLER-Budapest 22-25 (14-9)
NBI, 11. forduló, Orosháza:
Orosháza–PLER-Budapest 29-29 (16-14)
NBI., 12. forduló, Vác:
Vác–PLER-Budapest 27-20 (15-9)

Két-két meccset játszott a múlt héten az ifi és a junior csapat.
Eredmények. Juniorok: PLER–Balatonfüred 20-30 (9-16), Ózd–PLER 28-23 (14-13). Ifjúságiak: PLER–Balatonfüred 23-29 (12-16), Ózd–PLER 35-36 (18-18).
 

Hogy jó esély van erre, azt november 6-án MK-sikerrel bizonyította a csapat. Három góllal nyert Vácon, így továbbjutott a legjobb 16 közé, pedig mélyről jött vissza. Olyannyira, hogy a félidőben nagyon is távol állt a sikertől, mert a Vác 9-1-es első félidei hajrája (ez azért még jelzi a létező gondokat) nem sok jót ígért, mint ahogy az sem, hogy öttel vezetett a házigazda (14-9).
Alc. Hajtottak
A szünetben Hufi mester gatyába rázta a csapatot, amely aztán csodát tett, kezébe véve az irányítást. Ehhez nagy szükség volt Váczira, aki remek formájával kivédte azt is, amit nem lehet. A hajrára igazi csapatként küzdött a PLER. Jól kézilabdáztak, ami a fiatalok lendületének is köszönhető. Tett is célzást erre korábban az edző, amikor azt mondta, hogy a fiatalok lendületét kell kihasználni. Azokét a „gyerekekét”, akik elfáradtak ugyan az utolsó percekre, mégis nyertek 3 góllal (25-22), és bejutottak az MK legjobb 16 csapata közé.
Nos, a folytatás nem sikerült, megszakadt a jó sorozat. A lőrinciek 27-20-as vereséget szenvedtek a vasárnapi esti összecsapáson.