Kiváló rendezés, évekre Lőrincé lehet a mezei ob

Írta:  2013.11.28.
A Bókay-kertben rendezték meg november 23-án, a mezei futó atléták, sorrendben 105. országos bajnokságát, amelyen a serdülőktől a felnőttekig valamennyi korosztály képviseltette magát.
A Bókay-kertben rendezték meg november 23-án, a mezei futó atléták, sorrendben 105. országos bajnokságát, amelyen a serdülőktől a felnőttekig valamennyi korosztály képviseltette magát. Az időjárás kegyes volt, ideálisnak mondható időben bonyolították le a négy órán át tartó futamokat, közel ezer indulóval, amelyek egyikében rajthoz álltak a Lendületbe hozzuk! elnevezésű, nyílt, kerületi amatőrverseny indulói is.

A Bókay-kert jó házigazda volt, s ennek is köszönhetően jó az esély arra, hogy a versenyt kiíró Magyar Atlétikai Szövetség évekre a kerületnek adhatja a mezei ob rendezési jogát. Döntés még nincs, mint ahogy a versenynaptár is csak most van készülőben, de a szövetség elnöke, Gyulai Miklós bíztatókat mondott a lőrinci rendezéssel kapcsolatban.
Döntés az év végére születhet.

A felnőtt bajnokok

Férfiak: Kovács Ádám (Miskolci Városi Sportiskola). Nők:
Erdélyi Zsófia (UTE).

Eszes János, a kerület sportreferense ott volt mindenütt, ahol szükség volt rá.
- Nem mondom, hogy könnyű volt úgy előkészíteni a mai napot, hogy mindenki elégedett legyen, de megpróbáltuk. Körülbelül száz ember munkája kellett ahhoz, hogy időre minden a helyén legyen, s a sportolóknak csak azzal kelljen törődniük, amiért jöttek. A futással.
A tökéletesnek mondható rendezés a Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetséget, valamint a Lőrinc 2000 SE-t is dicséri.
Keretes