Mikulás-napi tekerés

Írta:  2013.12.09.
Díszítsd fel a biciklid, és légy te a kétkerekű Mikulás! – ezzel a felhívással hirdették meg december 6-án az első Mikulás-napi biciklis felvonulást a kerületben.

A hideg idő ellenére lelkes csapat gyülekezett december 6-án az önkormányzat épülete előtt az első Mikulás-napi tekerésre. Pontosabban két keréken kevesen érkeztek, de a biciklizők után nyüzsgő csoport vonult. A kerékpárosok mellett volt, aki gyalog, és volt, aki négy keréken, babakocsiban érkezett. A menet az önkormányzat elől a régi piactéren keresztül áthaladt a Lakatos-lakótelepen, minden járókelőt szaloncukorral és csoki Télapóval ajándékozva meg.
A rendezvény célja az volt, hogy minél több embert mozgasson meg, és összehozza a sportot kedvelőket. A szeles téli időben ez nem is volt olyan könnyű feladat. A hideg idő beálltával ugyanis sokan lemondanak az olyan szabadtéri sportokról, mint a futás vagy a kerékpározás, pedig megfelelő felszerelés és ruházat beszerzésével egész télen lehet tekerni.

A megmozdulást Csomó Tamás alpolgármester és Kádár Tibor önkormányzati képviselő támogatta, akik aktívan is részt vettek a felvonuláson. Mindketten Mikulás-sapkában és biciklin ülve osztogatták az édességet. Kádár Tibor elmondta, ő is szívesen állt a kezdeményezés mellé:
– Jóllehet ez nem belvárosi környezet, itt nem lehet lépten-nyomon sétálókba botlani, fontos, hogy támogassuk az ilyen jellegű rendezvényeket is. Ez a felvonulás egyedülálló. Míg máshol Mikulás-kupát szerveznek, vagy együtt futnak a Mikulás-ruhába öltözött emberek, nálunk biciklire szálltak.