Búcsú vereséggel, de emelt fővel

Írta:  2013.12.18.
Vereséggel zárta ugyan szezont a PLER-Budapest csapata, de összességében az mondható el, hogy valami megmozdult a lőrinci csapatnál, hiszen ma már számolni kell velük az ellenfeleknek.
A szombati ellenfél, a Csurgó ma még túl nagy falat Hutvágner István csapatának, ezt be kell látni. Azonban a mutatott játék és hozzáállás sejtetni engedi, hogy jól sikerült alapozással elérheti a célját a zöld-fekete együttes, s képes lesz arra, hogy bent maradjon a legjobbak között, s a jövő szezont is az NB I-ben kezdhesse.

Négy napon belül kétszer is találkozott a PLER és a Csurgó. Szerdán a Magyar Kupában, szombaton pedig bajnokin csaptak össze. Nem kergettünk álmokat, a somogyiak játékoskerete mindkét mérkőzésen vendéggyőzelmet ígért. A végeredményt tekintve a találkozók igazolták is az esélyeket, mégis emelt fővel vonulhatnak téli szünetre a lőrinciek. A szombati bajnokin is jól helyt állt a fiatal gárda, amely az 50. percig egyenrangú ellenfél volt.
A félidőben négy gól volt a csurgói előny, amit aztán a 60. perc végére megduplázott a vidéki csapat, s nyert 28-20-ra.
Most hosszabb, hathetes felkészülés következik, a legközelebb csak február 1-jén lép pályára a csapat. Hutvágner István vezetőedzőnek tehát lesz ideje arra, hogy a jelenleginél ütőképesebb együttest küldjön pályára. Igaz, „rágós” lesz az első falat, hiszen a kitűnő erőkből áll Szeged lesz az ellenfél, ráadásul idegenben.
Mindegy, előre kell tekinteni, s elérni a célt, a bent maradást az első osztályban.

Férfi NB I
PLER-Budapest–Csurgó 20-28 (9-13)
Lőrinci Sportcsarnok