Éremeső a budapesti versenyen

Írta:  2014.01.30.
Az úszó diákolimpia január 12-én megrendezett budapesti döntőiben a kerületi kiválóságaink is vízbe szálltak, és nem is akármilyen eredményeket értek el.
A délelőtti futamok során az első korosztályban Sámóczi Milán a Kandó iskolából (ő a Pannon Diadal versenyzője) bajnoki címet szerzett 50 méter gyorson és mellen, míg Eszes Jánosnak a Brassó iskolából (Lőrinc 2000 SE) ezüst, Tompos Tamásnak a Kandóból (Kőbánya SC) pedig bronz jutott.
A lányok sem akartak lemaradni. Wielkevicz Lara (Kőbánya SC) 50 gyorson és mellen lett bajnok. Paróczi Eszter volt Ady iskolás tanuló bronzot szerzett 50 háton.

Sok-sok értékes helyezést szereztek a Tempó SE, a Pannon Diadal SE és az Aqua 18 SE versenyzői is.
Délután a B-kategóriás döntőkkel folytatódott a verseny. Itt az Aqua 18 úszói számos egyéni számban diadalmaskodtak. A 3. korcsoportban 50 mellen Lajos Bálint kerületi iskolás nyert. 100 gyorson és háton Leidal Dániel (Bókay iskola), míg 100 mellen Fecske Krisztián (Kassa) lett a 4. korcsoport budapesti bajnoka. Tihanyi Zsófia (Karinthy) és Rétsági Panna 100 háton lett bajnok, Leidal Nóra és Kaminszky Bence (Bókay) 100 gyorson nyert.
Az aquások közül rajtuk kívül Szőcs Réka (Szenczy Molnár), Illés Bence (Gloriett) ezüstérmet kapott, Illés Bence (Gloriett), Tihanyi Zsófia, Leidal Tibor és Lelovics Marcell (Karinthy) pedig bronzot. Kasper Attila (Kapocs) aranyérmet szerzett a Tempó SE-nek.