Csúcsnevezés az Imre-Lőrinc versenyen

Írta:  2014.03.18.
Immáron kilencedik alkalommal rendezték meg a nemzeti ünnep tiszteletére azt az utcai futóversenyt, amelyen rendszeresen gyerekek is indulnak.
Immáron kilencedik alkalommal rendezték meg a nemzeti ünnep, március 15-e tiszteletére azt az utcai futóversenyt, amelynek a résztvevői összekötötték azt, ami egyébként is összetartozik. Pestszentimre és Pestszentlőrinc között versenyeztek egymással a rajthoz állt futók, s kerékpárosok.

Soha nem indult még ekkora tömeget a versenyen, hiszen közel kétezren választották ünnepi programnak az utcai futást, ami előre vetíti azt is, hogy a „Szedd a lábad” mozgalom az idén is sokakat vonz majd a pályákra.
A rendezők tíz különböző korosztályú futamban indították el a futókat, akik izgalmas versenyeket vívtak egymással.
A legnagyobb érdeklődés, a valamennyi korosztály számára kiírt, 8000 méteres futam volt, amelyben akár a veteránok is rajthoz állhattak. Voltak ugyan külföldi indulók, az elsőség mégsem ment messzire. Itthon maradt, magyar atlétáknak köszönhetően. A férfiversenyt a veszprémi Minczér Albert nyerte, míg a nők között a szolnoki Kácser Zita volt a leggyorsabb.