A csúcsforma még várat magára

Írta:  2014.03.30.
A két kerületi futballcsapat nem remekelt eddig a tavasszal, hiába hangzottak el optimista vélemények a felkészülés sikerességéről.
A két kerületi futballcsapat – a BLSZ másodosztályában szereplő PSK és SZAC – nem remekelt eddig a tavasszal, hiába hangzottak el optimista vélemények a felkészülés sikerességéről. A PSK mindössze három, a SZAC pedig hat pontot gyűjtött a március 22-ig lejátszott négy fordulóban. (A vasárnapi 21. forduló eredményét nem számoltuk.) Nézzük, hogyan alakult a helyzetük fordulóról fordulóra.

Az első idei körben mindkét kerületi gárda vereséget szenvedett. Az imreiek Budatétényben vendégeskedtek, s kaptak ki 1-0-ra. Idegenben szerepelt a SZAC is, amely szintén nem járt szerencsével, mert sima hármassal küldte őt haza a 43. sz. Építők.
A rajtot tehát illett minél előbb elfelejteni – kérdés persze, hogy okult-e ebből bármelyik együttes is. Úgy tűnik, nem nagyon, pontosabban a PSK nem, mert újabb vereséget szenvedtek. Március második hétvégéjén a MAFC volt jobb az imreieknél, 2 góllal (3-1). A SZAC megemberelte magát: 3-2-re bizonyult jobbnak a Közterület csapatánál.

Küszködve

A következő fordulóban fordult a kocka, ekkor a PSK nyert. A Goldballt győzte le 3-2-re, a SZAC ezzel szemben hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Csillaghegytől.
A nem éppen biztató rajtot sem követte feltámadás. A 19. fordulóban a PSK-nak újabb vereséget kellett elkönyvelnie. Igaz, csak egyetlen góllal (1-2), de alulmaradt az MLTC-vel szemben. A lőrinciek megint otthon mérkőztek, s nyerni tudtak 1-0-ra az Újbuda ellen.

Harmatos…

A tavasz eddigi mérlege tehát gyengécske. A PSK mindössze 3 pontot mondhat magáénak a megszerezhető 12-ből… Ehhez képest a SZAC 50 százalékos, 6 ponttal lett „vastagabb”, ám ez sem jelenti azt, hogy rózsás a helyzete. Az utolsó előtti helyet foglalja el a tabellán, a hátránya 5 pont az előtte álló együttessel szemben.
A PSK egyelőre még a hatodik, ám a hátránya 6 pont az ötödik helyezetthez mérve.