Vitaminolimpia óvodásoknak

Írta:  2014.03.30.
Idén is hangos (szó szerint értendő) sikerrel zárult a Mozgásvarázs oviolimpia elnevezésű játékos nap, amelyet a kerületi önkormányzat fenntartásában lévő intézmények óvodásai számára hívtak életre.

Idén is hangos (szó szerint értendő) sikerrel zárult a Mozgásvarázs oviolimpia elnevezésű játékos nap, amelyet a kerületi önkormányzat fenntartásában lévő intézmények óvodásai számára hívtak életre. Az esemény fővédnöke Lévai István Zoltán alpolgármester volt.

Húsz óvoda kicsinyei népesítették be a Pestszentimrei Sportkastély küzdőterét, ezúttal tehát a jövő reménységei vették birtokukba azt, s vívtak egymással izgalmasabbnál izgalmasabb sport- és sorversenyeket.
Az olimpia egyik ötletgazdája, a Szivárvány óvoda vezetője, Horváthné Kapocsi Anikó elmondta, hogy a versenyek az egészséges életmódhoz és táplálkozáshoz kapcsolódtak.
– A feladatokat, a versenyeket a Kiskertész zöldségeskertje címmel rendeztük meg, aminek jegyében igyekeztünk minél közelebb hozni a kicsikhez azt, ami mindenki számára egyaránt fontos. Az egészséges életmódot, azon belül is az egészséges és vitamindús táplálkozást. Úgy, hogy mindezt játékosan, sok vidámsággal, egymással versengve ismerjék meg.
Az olimpia „sztárvendége” Bakó Eszter írónő volt, akinek népszerű Zöldségmesék című könyvéből mind a kétszáz ovis résztvevő kapott egy-egy példányt.
Az intézményvezető azt is elmondta, hogy bár a rendezvény az olimpia nevet viseli, itt nincsenek arany-, ezüst- és bronzérmesek.
– Úgy alakítottuk ki a szabályokat, hogy mindenki nyerjen. Volt a legügyesebb, a leggyorsabb, a legkitartóbb és a leglelkesebb óvoda, s minden kategóriában több díjat is kiosztottunk. Így tehát mindenki „bajnoknak” érezhette magát, már csak azért is, mert mindenkinek jutott érem a nyakába.
Meg tán azért is, mert az olimpia egyik Pierre de Coubertin-i alapgondolata így szól: Nem a győzelem, a részvétel a fontos…