Streetball pályák a Vilmos Endre Sportcentrumban

Írta:  2014.03.31.
Családias hangulatú délelőtti bajnoksággal adták át hivatalosan a Vilmos Endre Sportcentrumban kialakított streetball pályákat.

A lányok is szeretik a streetballt – ez rögtön kiderült azok számára, akik március 29-én kiugrottak a Vilmos Endre Sportcentrumban rendezett pályaavatóra, ahol lányok és fiúk is indultak az alkalom tiszteletére rendezett bajnokságon. A streetball a kosárlabda utcai változata, amerikai eredetű, és a filmeknek, videoklipeknek köszönhetően Magyarországon is egyre népszerűbb.
− Ezen a területen korábban kézilabdapályák működtek, de a kézilabdát ma már csak teremben játsszák, így a hajdani nagy pezsgés elapadt. A streetball iránt viszont egyre nagyobb az igény, ezért fordultam a fenntartó Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt-hez azzal a kéréssel, hogy az aszfaltfelületet alakítsa át erre a játékra alkalmas pályákká – magyarázta Kőszegi János, a körzet önkormányzati képviselője, aki maga is sportrajongó a helyszínen.
A Városgazda el is végezte a munkát: az aszfaltpályák felületét kijavították, és szabvány kosárlabda-palánkokat szereztek be.
− A munkálatok valójában már decemberben befejeződtek, de mivel utcai sportról van szó, megvártuk a jó időt. Ez a kellemes tavaszi napsütés már tökéletesen alkalmas egy kisebb bajnokság megrendezésére – mondta Kőszegi János.
A versenyre elsősorban kerületi középiskolák diákjai neveztek, de ahogyan a szervező Kőszegi, a sportot ugyancsak kedvelő Lévai István Zoltán alpolgármester sem állhatta meg, hogy ki ne próbálja az új létesítményt néhány kosárra dobással.