Egygólos siker a Győr ellen

Írta:  2014.04.15.
Hihetetlen izgalmak után szerezte meg a két bajnoki pontot az alsóházi rájátszás harmadik fordulójában a PLER-Budapest, amely a lehető legkisebb különbséggel (27-26) múlta felül a Győrt a Lőrinci Sportcsarnokban.
A szurkolók is tudták, hogy „négypontos” meccsről van szó, mert sokan voltak, sokan jöttek a múlt szerdán, hogy buzdítsák a zöld-feketéket. Ugyanis a Győr elleni meccstől függött, hogy megmaradnak-e a remények a rájátszás további találkozóira, vagy reményvesztetten és a kiesésbe beletörődve kell pályára lépni a hátralévő összecsapásokon. Függetlenül attól, hogy matematikai esély maradt volna a bennmaradásra.

A matek helyett azonban inkább a játékkal törődtek a mieink (is), így aztán kiváló mérkőzés kerekedett, amelyet krimibe illő izgalmak után a PLER nyert meg, a lehető legkisebb különbséggel, egyetlen góllal.

Feszülten, sérülten

Érthetően feszült volt a találkozó előtt Hutvágner István vezetőedző is, aki ettől függetlenül győzelmet várt a csapatától.
– Nincs mese, győzelemre vagyunk „kárhoztatva”, nagyon kell a két pont, ez ugyanis meghatározza az elkövetkező heteinket. Azt látom, érzem a társaságon, hogy nagyon akar, egy pillanatra sem mondtak le a bennmaradásról, ami jó jel. Mentálisan együtt vannak, „élesen” várják a meccset, én meg, akárcsak a szurkolók, feszülten – mondta a szakember, aki szerint a hazai meccseken nyerni kell, s kellene egy-két meglepetés is.

Menetelés

Hutvágner István: „Kiélezett küzdelem, igazi alsóházi rangadó, 2 pont. Nem játszottunk jól, de amikor az ellenfél vezetett, akkor sem adtuk fel, egy-egy jó egyéni teljesítmény átsegített minket a holtponton. Most megint lesz két hetünk felkészülni a Mezőkövesd ellen. Bízom benne, hogy addigra felépülnek a sérültjeink, s újabb győzelemmel menetelünk tovább.”
NB I, rájátszás, 3. forduló, Lőrinci Sportcsarnok:
PLER-Budapest–Győr 27-26 (14-12)

Aztán már ment is, hogy adjon még néhány okos tanácsot a fiatal csapatának, amely annyira „tini”, hogy még a sérült csapatkapitány, Bakos György helyén játszó Lókodi Gergő sem töltötte be a 19. életévét.
Ami Bakost illeti, éppen csak felépült a térdszalagszakadásából, ám újra csak kispados lehetett.
– Ilyen a formám, megint gyógyulnom kell, most a bokámmal van gond. Remélem azért, hogy a srácok nélkülem is nyernek – mondta a sérült játékos.

Infarktusveszély…

A találkozó, a szokásos hangzavarban, úgy kezdődött, ahogyan azt megálmodhatták a lőrinci csapat hívei. Gólok, gólok és gólok…
A 10. percben 5-2 volt az állás, s úgy tűnt, olyan „ütést” kapott a Győr, amelyből már nem, vagy csak nehezen áll fel. Tévedtünk: felállt, amiben benne volt a hazai csapat is, mert ahelyett, hogy újabb pofonokkal leterítette volna az ellenfelet, kihagyott néhány helyzetet, ami elég volt a vendégek feltámadásához.
Ebből pedig az sült ki, hogy a félidő felénél már 6-6 volt a táblán. (Ilyenkor áll fenn az infarktus vagy az agyvérzés veszélye a kispad mellett tehetetlenül toporgó edzőnél…)

„Frászos” végjáték

A PLER igazából nem is tudott kimászni a magának ásott árokból, így a remélt vastagabb előny helyett csak 2 gólossal (14-12) vonulhatott az öltözőbe. Minden lényeges kérdés a második félidőre maradt.
Megszökni azonban ebben a játékrészben sem tudott egyik fél sem. Olyannyira nem, hogy a félidő felénél, a 46. percben a Győr vezetett 19-18-ra, tényleg a „frászt hozva” a kispadra is, a lelátó népére is. Néhány perccel később 22-22 volt az állás, ami azt jelezte, hogy akár ikszelhetnek is a felek. Ebből a pontosztozkodásból elsősorban a sportot a fogadásért is szeretők jöhettek volna ki szerencsésen. A PLER és a Győr semmiképpen, nekik a 2 pont kellett.

Hihetetlen izgalmak és „gólok itt, gólok ott” széria után nálunk volt a szerencse meg a higgadtabb fej, így a 60. perc vége azt jelentette, hogy egyetlen gólocskával ugyan, de Lőrincen maradt a 2 fontos bajnoki pont.

Gyere, Fortuna!

A következő meccs – április 23-án hazai pályán a Mezőkövesd ellen – szerencsés esetben (értsd: PLER-siker és az előttünk álló Vác veresége) azt jelentheti, hogy csapatunk hosszú idő után elkerülhet a kieső helyről, ami bizonyára olyan energiát szabadítana fel a fiúkban, amelynek segítségével még harcosabban futhatnának neki a rájátszás további meccseinek.