Harmadszor rendezték meg a Városgazda-kupát

Írta:  2014.04.30.
Harmadik alkalommal rendezték meg a Városgazda-kupa úszóversenyt a Vilmos Endre Sportcentrumban.
Harmadik alkalommal rendezték meg a Városgazda-kupa úszóversenyt a Vilmos Endre Sportcentrumban. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. által szervezett verseny célja az, hogy sportolási lehetőséget adjon azoknak, akik még nem sportolnak, vagy éppenséggel nem szervezett keretek között teszik ezt. Elmondható, hogy április 26-án a szó nemes értelmében vett amatőrök vették birtokba a medencét.

Ha valaki úgy ült le a sportcentrum 25 méteres medencéje mellé, hogy sztárokat lát és csúcsdöntögető időeredményeknek örülhet majd, annak csalódnia kellett.

Legyen jövőre is!

A díjátadók között ott volt Banyár László, a Városgazda Zrt. vezérigazgatója is, aki – látva a nagy érdeklődést és a boldog gyerekeket – azt reméli, hogy jövőre is lesz Városgazda-kupa.
Legyen!
 

Ha azonban a „jövőbe látó” szemüvegen keresztül nézte a véget érni nem akaró futamokat, s elmélyült a gyerekek örömében, a győztesek és helyezettek boldogságában, az nem csalódott. Neki nagyon is szépet mutatott a képzeletbeli szemüveg…

A jövő Gyurtái

Azt, mert a kedves hangulatú, gyerekzsivajtól hangos napon ismét meggyőződhettünk két örömteli tényről. Egyrészt arról, hogy jó ötlet volt a Városgazdától, hogy azokat szólította meg (pontosabban hívta rajtkőre), akikből lehet „valaki”, akik akár Gyurta Danik lehetnek egyszer. Másrészt örömmel szembesülhetett szülő, rendező, kíváncsiskodó azzal, hogy nem mindennapi hátországa van a honi úszósportnak. Két szóval jellemezve: kimeríthetetlenül gazdag.

Nyitva előttük a pálya

Baumann Gizella, a Városgazda Zrt. vezérigazgatójának, Banyár Lászlónak a szaktanácsadója is örömmel látta, hogy milyen sokan, illetve hogy milyen ügyes gyerekek próbálták ki magukat.
– A lehető legtökéletesebben betölti a rendeltetését ez a verseny. Azért, mert egészséges versenyszellemre neveli a legfiatalabbakat. S mivel az úszást már valóban kisgyermekkorban illik – hogy nem mondjam, kell – elkezdeni, látnivaló, hogy sok reményteli srác és lányka fordult meg itt a mai napon, s ez mindenki számára öröm – hangsúlyozta a szaktanácsadó. Ő maga éveken át volt válogatott szintű futóatléta, így tisztában van azzal, hogy a sikerért bizony sokat kell tenni.

Lévai István Zoltán alpolgármester, az egyik díjátadó is örömmel láthatta a nagy forgalmat az uszodában.
– Ezekről a gyerekekről tényleg elmondható, hogy reménybeli pályájuk, karrierjük legelején járnak. Kitartás kell, szorgalom, alázat, a sport szeretete, és akkor lehet, hogy egyszer, nem is olyan sokára, már nemzetközi versenyen elért eredményeikről számolhat be a Városkép.