Orosz és olasz arannyal kezdődött az öttusa vébé

Írta:  2014.05.15.
A fiúknál orosz, a lányoknál olasz aranyérem született a pestszentlőrinci ifjúsági öttusa világbajnokság első versenynapján.
A fiúknál orosz, a lányoknál olasz aranyérem született a pestszentlőrinci ifjúsági öttusa világbajnokság első versenynapján, amikor a váltók versengtek egymással a Vilmos Endre Sportcentrumban. A magyar fiúk az ötödik, a lányok pedig a hatodik helyen zártak.

A szervezők felkészültek, a versenyzők a lehető legjobb formában várták a hétfőig tartó vébé rajtját, minden adott volt a kitűnő versenyhez… A természet azonban mindenkit legyőzött, hűvös szél és eső fogadta az 1996 és 1999 között született sportolókat, akik a világ 39 országából érkeztek hazánkba, hogy eldöntsék a helyezéseket, s azt, hogy ki kvalifikál közülük az augusztusi, kínai ifjúsági olimpiára.
A legjobb rajtot az oroszok és az olaszok vették, az ifjaik aranyéremmel várhatják a folytatást a kicsinosított, megszépült Vilmos Endre Sportcentrumban.
Az, hogy a fiúk mezőnyében az olaszoknak jutott az ezüst, s Kínának a bronz, azon nincs csodálkoznivaló. Az olaszok „régi motorosok” ebben a sportágban, Kína pedig, úgy tűnik, ebben a sportágban is világhatalommá akar válni… Az azonban, hogy a lányok között az ezüstérmes Kína után Guatemala állhatott a dobogó harmadik fokára, az több mint meglepetés, az szenzáció.
Kállai Ákos, az utánpótlás szövetségi kapitány azonban nem esett hanyatt, mert mint elmondta, ott is figyelnek a sportágra, nem véletlenül alkalmaznak egyiptomi szakembert.
Ami a magyar egységeket illeti. A Tomaschof Soma, Bereczky Richárd összeállítású magyar csapat az ötödik helyen végzett, amiről azt mondta a kapitány, hogy „jobb lövő- és vívóeredményekkel felérhettünk volna a dobogó harmadik fokára, így azonban reális az ötödik helyezés”.
A hatodik helyen végzett lánycsapat (Ormándi Rebeka, Józan Beáta) végig harcban volt a bronzért, azonban azt a pluszt, ami az éremhez kellett volna, ezúttal nem tudta teljesíteni.
„Biztos vagyok benne, hogy holnapra már felveszik a vébé-ritmust, felébrednek, s a csütörtöki selejtezőversenyen többet, jobbat nyújtanak”.
A világbajnokságot Ughy Attila polgármester nyitotta meg. Részt vett az ünnepségen Kucsák László országgyűlési képviselő és Banyár László, a Városgazda vezérigazgatója.
Csütörtökön 9 órától a lányok egyéni versenyének a selejtezőjére kerül sor, pénteken pedig a fiúmezőny selejtez.
Ha az időjárás is úgy akarja…

Előző cikk: Szerdától öttusacsúcs a Vilmos Endre Sportcentrumban