Elfújta a szél

Írta:  2014.05.16.
Szerdán azt mondták az ifjúsági öttusa vébé szervezői, hogy ennél rosszabb idő már nem lehet… Nos, csütörtök reggelre kiderült: lehetett.
Olyan idő várta a résztvevőket, amire azt szokták mondani, hogy a kutyát sem zavarják ki... Azonban a tusázókat kemény fából faragták, állták a sarat, s nem ők tehetnek arról, hogy végül mégsem rendezték meg teljes egészében a lányok egyéni versenyének a selejtezőjét. A rendezők az orkánszerű és kavargó szél miatt a vívás és az úszás után úgy döntöttek, hogy a szabadtéri számot, a lövészettel kombinált futást elhalasztják, s átteszik péntekre.

Mondhatnánk azt is, hogy kár, mert a lányaink kitűnően szerepeltek, s jelen állás szerint hárman biztosan ott lesznek (lehetnek) a szombati egyéni döntőben, egy lánynak pedig jó esélye van erre.
Kállai Ákos szövetségi kapitány is elégedett lehetett, hiszen ez a szereplés a legszebb álmok megvalósulását is ígérheti a szombati napon.
-Zs. Tóth Anna a csoportjában az első helyről, Omándi Rebeka és Oros Alexandra egyaránt a csoportjának a harmadik helyéről várhatja az elhalasztott két számot. Jó az esélye a továbblépésre a 11. helyen álló, de az előtte lévőkhöz pontszámban nagyon közel álló Simon Saroltának is. Így aztán még abban is bízhatunk, hogy mind a négy magyar ott lesz a szombati fináléban – mondta a kapitány.
A csúsztatás miatt megváltozott a vébé pénteki menetrendje. A programot a lányok kezdik az elmaradt kombinált számmal, 11 órától. Az ő versenyüket követi, 15 órától, a fiúk egyéni selejtezője, amelynek előreláthatólag 18 órakor lesz vége, remélhetőleg esőmentes, szélcsendes időben. 

Orosz és olasz arannyal kezdődött az öttusa vb 
Szerdától öttusa csúcs a Vilmos Endre Sportcentrumban