Marosi: két arany a világbajnokságról

Írta:  2014.09.13.
Az izomsérülése és a kihagyott Európa-bajnokság után úgy tért vissza az öttusapályára Marosi Ádám, mintha mi sem történt volna.
Az izomsérülése és a kihagyott Európa-bajnokság után úgy tért vissza az öttusapályára Marosi Ádám, mintha mi sem történt volna. Kerületünk arca, a londoni olimpia bronzérmes öttusázója társaival a csapatversenyben és a váltóban is az első helyen végzett a varsói vébén.

Ádám előbb a csapatversenyben bizonyította Kasza Róberttel és Demeter Bencével, hogy nincsen náluk jobb trió a földkerekségen, majd a váltóversenyben is verhetetlenek voltak. Marosi tehát két újabb arannyal bizonyította, hogy hosszú távon és biztosan számolhat vele Pálvölgyi Miklós szövetségi kaptány, aki természetesen dicsérte a versenyzőit a bravúros varsói szereplés után. Az egyéni versenyben Ádám ezúttal gyengébben szerepelt, mint ahogy azt megszoktuk tőle (csak a 17. lett), ám még ezt is elbírta a csapat, s felállhatott végül a dobogó legfelső fokára.
Az erőltetett menetelés után könnyebbnek nevezhető időszak következik a tusázók életében, így Marosinak is lehetősége nyílhat arra, hogy bepótolja a nyaralást.