Egyelőre pont nélkül

Írta:  2014.09.16.
Nem mondható, hogy sikeres rajtot vettek a PLER-Budapest kézilabdázói. Tény, hogy a csapat mögött nem éppen gondmentes időszak van, amely gyakorlatilag akkor ért véget, amikor július közepén elkezdődött az alapozás, a felkészülés.

A felkészülés megkezdése előtt valószínűleg mindenki sóhajtott egy nagyot, és úgy tűnik, most már csak a kézilabdázásra koncentrálhatnak a játékosok, akik kellő mennyiségű és minőségű munka után kezdhették meg a bajnoki rajtot, még ha nem is sikerekben gazdagon. Erről beszélt Hutvágner István vezetőedző is, aki tisztában volt azzal, hogy az első „körök” nem lesznek egyszerűek, mert a Balatonfüred elleni hazai meccs után két nehéz idegenbeli találkozó vár a csapatra.

Szoros vereségek

Nos, az idő elszaladt, ám a PLER neve mellett egyelőre nem szerepel pont, ami azért nem tragédia, mert hazai pályán és idegenben is nagyon kemény ellenfelek álltak a csapat útjába.
Nézzük az elmúlt hetek történetét…
Rögvest az első fordulóban azt a Balatonfüredet fogadta a fiatal – mindössze 22 éves átlagéletkorú – csapat, amellyel szemben nem volt esélye a pontszerzésre. A Balaton-parti ellenfél biztosan nyert Lőrincen is, 12 góllal.

Egy kettő, három…

1. forduló: PLER-Budapest–Balatonfüred 20-32 (6-14)
2. forduló: Cegléd–PLER-Budapest 27-24 (12-12)
3. forduló: Orosháza–PLER-Budapest 27-23 (13-10)
 

Ezt követően vidékre indult a PLER, két jól felépített, jó játékosállományú gárda otthonába. Előbb a Cegléd, majd az Orosháza volt ez ellenfél. Igaz, mindkét találkozón meg tudta szorongatni a Hutvágner-csapat az ellenfelet, nyerni, netán pontot szerezni azonban egyik ellen sem sikerült.

Jön a Gyöngyös!

A Cegléd ellen nagy csatában szenvedett 3 gólos vereséget a zöld-fekete csapat. A játékosok biztató játékot mutattak be, amely a vezetőedzőt is reménnyel töltötte el a jövőt illetően.
Az Orosháza elleni szeptember 10-i találkozó sok mindenben hasonlított a ceglédire, és itt 4 gól lett a különbség. A szakvezető abban látott előrelépést, hogy itt bátrabban mertek támadni a játékosok, s képesek voltak megoldani azt, amit kért tőlük, még ha ez nem vezetett is mindig eredményre. Ettől függetlenül be kell látni, hogy az Orosháza – különösen hazai környezetben – jelenleg ennyivel jobb a lőrincieknél.
A PLER-Budapest következő találkozója a lapzártánkat követő napon, 17-én lesz a Lőrinci Sportcsarnokban. Az ellenfél a Gyöngyös.