Kispesti bajnokok a Sportkastélyban

Írta:  2015.02.07.
Minden bizonnyal emlékezetes sportnapot rendeznek február 21-én a Pestszentimrei Sportkastélyban.
Minden bizonnyal emlékezetes sportnapot rendeznek február 21-én a Pestszentimrei Sportkastélyban. A sztárok, az egykor ünnepelt labdazsonglőrök a szomszédból érkeznek, ők lesznek a vendégei a Kispesti bajnokok nevet viselő, egész napon át tartó rendezvénynek, s pályára lépnek a gyerekek is A program egyik szervezőjét, házigazdáját, a PSK elnökét, Egry Zoltánt kérdeztük az előkészületekről.


– Egyre nagyobb a divatja a nosztalgiázásnak, annak, hogy a közelmúlt sztárjait, elismert alakjait veszik elő a rendezők ahhoz, hogy élménnyel teli napot szerezzenek az érdeklődőknek. Így tesznek önök is, hiszen a meghívást elfogadók neve szerényen fogalmazva is jól cseng. Csupa, csupa sztár, akiknek a tudására nagy szükség volna a mai magyar fociban is.
– Ezt nem tudjuk megígérni, azt azonban annál inkább, hogy olyan játékosokat és a tudásukat csodálhatják meg azok, akik eljönnek a Sportkastélyba, akiknek idős is, középkorú is pirosra tapsolta a tenyerét.

Újra pályán Détári

– Kik lesznek a sztárok, s mi lesz a Kispesti bajnokok programja?
– Igyekeztünk mindenkit „megszerezni”, mert ha bajnokokat emlegetünk, akkor valóban azok legyenek a vendégek. Jönnek a nyolcvanas és a kilencvenes évek legjobbjai. Itt lesz Détári, jön Sallai, elígérte megát nekünk Kovács Kálmán, akárcsak Garaba Imre vagy éppenséggel Gyimesi, Csehi, Hamar, Bárányos, hogy ne soroljak fel mindenkit, s itt lesz Komora Imre, az egy generációval korábbi futballista, aki a kispadról is sikerre vezette a Honvédot.
– Akiket felsorolt, azok, ha nem is öregek, de egy egész napos „gurigázáshoz” már nem kellően fiatalok… Mikor lépnek pályára ők, s mi lesz a további menetrend?
– A sztárok gálája 13 órakor kezdődik. Az ellenfelek között szerepelnek majd a PSK-futballisták, s pályára lép öt kispesti szurkolói csoport csapata is. Kedvcsinálónak azok lépnek küzdőtérre, akik a jövőt képviselik. Kilenc-tizenegy éves iskolásoké lesz a pálya, ők mérkőznek majd egymással.

Hol lesznek többen?

– Közülük kiket láthatnak az érdeklődők?
– Felvonul az utánpótlás, hat csapat játszik majd egymással. Itt lesz a Kispest, a PSK, az ESMTK, vagyis az erzsébeti klub, s lesz egy távolabbi „szomszéd” is. Érdről is várunk gyerekeket, és bemutatja a tudását a KSE, a Kastélydombi iskola csapata is.
– Mekkora érdeklődésre számítanak?
– Röviden fogalmazva nagyra. Azon a napon, 21-én lesz egy futballmeccs a kispesti stadionban is, kupamérkőzést vív a felnőtt csapat. Kíváncsi leszek, melyik eseményen lesznek többen…