Új egyesület, új akadémia, új tervek

Írta:  2015.03.14.
Városgazda Utánpótlás Akadémia néven saját sportvállalkozást alapított az önkormányzat cége.

Nagy érdeklődéssel kísért sajtótájékoztatót rendeztek csütörtökön délután a Pestszentimrei Kulturális Központban, a PIK-ben. Az egyetlen napirendi pontot a kerületünkben megalakuló új egyesület bemutatkozása jelentette, amely a Városgazda Utánpótlás Akadémia nevet viseli.

Az elegáns körülmények között megtartott tájékoztatón Ughy Attila, kerületünk polgármestere kiemelte, hogy az önkormányzat és az új sportvállalkozás révén a helyben élők sportolási, mozgási igényeit még magasabb színvonalon tudják kielégíteni a jövőben.

Lévai István Zoltán alpolgármester elmondta, hogy a kerület eddig is az egyik legsportosabbnak számított a 23 közül, a maga első osztályú férfi kézilabdacsapatával, a PLER-rel. A politikus Lőrinc további lendületes sportcélú fejlesztéseit is ismertette a hallgatósággal, nagy tetszést aratva a szavaival.
A Városgazda Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Banyár László elmondta, hogy az új tevékenységgel az is célja a Városgazdának, hogy még több élettel és még fiatalosabb lendülettel töltsék meg a sportlétesítményeket.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia az alábbi sportágakkal kezdi meg a működését: férfi és női labdarúgás, úszás, vízilabda. Az év folyamán alakul meg a torna, a kosárlabda, az atlétika, a jégkorong és a szabadidő szakosztály.