Súlyos vereség Gyöngyösön

Írta:  2015.03.17.
Tizenhat góllal, 37-21-re kapott ki szombaton este a PLER kézilabdacsapata Gyöngyösön, így már valóban „életveszélyes” helyzetbe került.
Amikor egy kézilabdacsapat 16 góllal kap ki az ellenfelétől, akkor azt szokták mondani, hogy klassziskülönbség, s az ember azt hinné, hogy osztálynyi különbség van a két csapat között.
Pedig nem volt ilyen csoda Gyöngyösön, mert a házigazda is csak az alsóházi rájátszásban érdekelt, akárcsak a lőrinci gárda, a PLER-Budapest. Hogy mégis össze-vissza verték a kerületi csapatot, arra nem ebben az írásban kell megtalálni a választ. De hogy valakinek meg kell, az egészen biztos... Mert ha nem, akkor a PLER csapatát nem az NBI-esek közé sorolják majd be az ősszel kezdődő bajnokság előtt.

Gyöngyösön bizony nagy zakót kapott a csapat… Már az első félidő végén is nyolc gólnyi volt a különbség a két gárda között, s nem a mi javunkra… A folytatás sem hozott semmi szépet és jót, sőt, a nyolcból 16 lett, ami azt jelenti, hogy ekkora különbséggel legföljebb a Veszprém bánt el a mieinkkel. De neki, ismerve az erejét, a játékosállományát és nem mellesleg a pénzét, szabad…
A lényeg, hogy szombaton, 21-én újabb idegenbeli meccs vár a megtépázott önbizalmú csapatra, amelyik Balmazújvárosban lép pályára. Ha nyerni tudna, az kisebb ünnep lenne. Ha nem, az azt jelentené, hogy egy lépéssel ismét közelebb került a kieséshez. Sőt...
Gyöngyös-PLER-Budapest 37-21 (17-9).