Folytatódik a kézilabda-krimi, fokozódik a feszültség

Írta:  2015.03.29.
A jó hazai kezdés után fel tudott zárkózni a Komló a PLER-hez, a rájátszás 5. fordulójában pénteken este a Lőrinci Sportcsarnokban. A kiélezett meccs végül döntetlent (22-22) hozott, ami helyett jobban örültünk volna a két pontnak, ám a remények így is tovább élnek.
Igen, élnek, ám egyre kevesebb lehetősége van a csapatunknak arra, hogy hibázzon a még előtte álló 5 fordulóban.
Pedig pénteken este sokáig úgy nézett ki, hogy „meg tudja fogni” a meccset Hutvágner István csapata. Hogy végül egy pont lett a kettőből, az a végjátéknak köszönhető, pontosabban az utolsó percek nem megfelelő koncentrációjának, a nagy tétből fakadó idegeskedésnek tudható be.
Pedig milyen jól indult… Kiválóan kezdett a PLER, s a 12. percben 7-1-re vezetett, így aztán legalább 20 percen át biztosnak érezhettük a győzelmet. Sőt! Még az 50. percben is nekünk állt a zászló, amit aztán a lefújás pillanatában kénytelenek voltunk félárbocra ereszteni, s beérni egyetlen ponttal, a győzelmet jelentő kettő helyett.

Az első félidő után még háromgólos előnnyel (12-9) mehetett pihenni a Hutvágner-csapat, ami azonban elfogyott a végére, s született meg a 22-22-es végeredmény.
Az utolsó percek krimit idéztek a Lőrinci lelkes közönsége előtt. Olyant, amely után senki sem tudta ki a „bűnös”, vagyis egyik fél sem láthatja, hogy vajon ez az iksz kinek lesz jó a végelszámolásnál, az utolsó forduló után…
Ez van, ezzel kell tovább menetelni, s várni a következő csatát, a Mezőkövesd ellen április 4-én, idegenben megvívandót. Egy biztos: az sem lesz sétagalopp, vagy örömkézilabdázás.
Férfi NB I, rájátszás a 7-12. helyért, 5. forduló.
PLER-Budapest–Komló 22-22 (12-9)