A Városgazda serlegeiért úsztak a gyerekek

Írta:  2015.04.23.
Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is több mint százan indultak a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. által rendezett úszóversenyen.
Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is több mint százan indultak a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. által rendezett úszóversenyen. A negyedik alkalommal kiírt viadalon 25 méteres távon, három korcsoportban és három úszásnemben mérték össze a tudásukat a gyerekek április 18-án a Vilmos Endre Sportcentrumban.

– Elsősorban a kerületi úszótanfolyamokra járó gyerekeket hívtuk meg, de idén annyival bővítettük az indulók körét, hogy a szomszédos kerületekben is meghirdettük a versenyt. Kizárólag amatőr úszókat vártunk, három úszásnemben, gyors-, mell- és hátúszásban, óvodás, valamint alsó és felső tagozatos korosztályban. A verseny célja egyben az oktatásban részt vevő óvodás és iskolás gyermekek fejlődésének a felmérése, a versenyszellem erősítése és az úszsás népszerűsítése is – mondta Bögös József, a Városgazda Zrt. Uszoda- és Sportszervezési Osztályának vezetője.
A korábbi évekhez képest újdonság volt, hogy a mostani verseny a közelmúltban megalakult Városgazda Utánpótlás Akadémia égisze alatt zajlott. A megnyitón ünnepélyes keretek között felvonták az akadémia címerével ellátott kék-zöld csíkos klubzászlót.

Az úszókupára előzetesen nyolcvan nevezés érkezett, de a rajt előtt is lehetett jelentkezni, így az indulók száma ismét meghaladta a százat.
A verseny fővédnöke, Banyár László, a Városgazda Zrt. vezérigazgatója a megnyitón örömét fejezte ki, hogy egyre több gyerek tanul úszni a kerületben.
– Az, hogy idén is több mint százan álltak rajthoz, azt jelenti, hogy ez a kupa egyre jelentősebb versennyé növi ki magát – mondta a beszédében.
Az első versenyszám előtt az Aqua18 SE úszói tartottak bemutatót. Az úszókupán nemcsak egyéniben, hanem az iskolák közötti pontversenyben is nagy küzdelem zajlott.