Túrázz két keréken, két lábon!

Írta:  2015.05.12.
Harmadik alkalommal rendezik meg május 17-én a Pestszentlőrinci túrák elnevezésű kerékpáros és gyalogos teljesítménytúrát.
A rajt és a cél a szemeretelepi vasútállomásnál (Május 1. tér) lesz, az indítás 7-től 11 óráig folyamatosan történik. A nap során mindenki megtalálja az alábbiak között a neki tetsző távot.
A 11 kilométeres családi táv a kerület utcáin tekereg.

Az 55 km-es távot választók Ócsára kerekeznek. Ott megtekinthetik a román kori templomot és a skanzent. Vecsés, Gyál érintésével érhetik el a templom melletti teret, ahol frissítő várja őket. Utána ugyanazon az útvonalon jutnak vissza a célba.
A 74 km-es táv az edzettebbeknek való. 150 méteres szintemelkedéssel, Vecsés, Gyál, Ócsa, Gyömrő, Maglód, Ecser és újra Vecsés érintésével juthatnak el a célba.
A 10–12 km-es gyalogos távot választókat kellemes séta várja, a kerületben lévő Halmi-erdőben tekereghetnek egyet.
Azok, akiknek nem elég ennyi a mozgásból, duatlonban is indulhatnak. Ez a gyaloglás mellett egy választott kerékpáros távot jelent. A kerekesek Ócsán és Ecseren is felfrissülhetnek – gyümölcs, üdítő és csokoládé között válogathatnak –, a gyalogosok pedig az egyik ellenőrző ponton fogyaszthatnak. A célba érőket zsíros kenyér várja. Persze nem marad el a jutalom sem, oklevelet, kitűzőt és meglepetésajándékot kapnak a távokat teljesítők. A szervezők a teljesítménytúrázókat kísérő kutyusokra is gondoltak: egy árnyékos helyen víz és kutyaeledel áll a négylábúak rendelkezésére.
A rendezvény fővédnöke Kőszegi János önkormányzati képviselő.
A rendezők mindenkit szeretettel várnak erre a kellemes vasárnapi élményre. Érdeklődni Ladoniczki Ferencnél lehet, a 06-30-864-5736-os számon.