Újabb műfüves pálya, újabb futball-műhely

Írta:  2015.06.17.
Kedves ünnepség volt kedden délután a Thököly úti sporttelepen. A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának az eredményeként újabb műfüves pályát adtak át a „nagypálya” mögötti területen, hogy ez is szolgálja a kerület mozogni, sportolni vágyó fiataljait.

Már az ünnepség előtti órákban birtokba vették a gyerekek a pályát, s vívtak egymással izgalmas, színvonalas mérkőzéseket, hogy aztán mindenki egyen a frissen felszeletelt marcipán tortából.
Az ünnepélyes megnyitón részt vett Lévai István Zoltán alpolgármester, Szarvas Attila alpolgármester, Kucsák László országgyűlési képviselő, Molnár Ildikó jegyző, az mlsz képviseletében pedig Őze Tibor, a szövetség pályaépítési programjának a vezetője.

Megnyitójában Lévai István Zoltán többek között elmondta, hogy a legújabb, 60x40-es pálya is a gyermekeket, az utánpótlást szolgálja majd, s szinte minden órában, hiszen a testnevelés órákon túl, iskolák is használhatják majd a gyönyörűen züldellő műfüvet. A Pogány, a Karinthy és a Sztehlo iskola diákjai ingyen gyakorolhatnak a pályán a szeptemberben kezdődő tanévtől. elmondta az alpolgármester, hogy nem csak a fiúkat, de a lányokat is várják, mert a női labdarúgás egyre jobban teret hódít, szerte a világon.

Őze Tibor, az egykori labdarúgó, kiváló szakember hangsúlyozta: a most átadott pálya is azt szolgálja, hogy a magyar futball ismét elfoglalhassa az őt megillető helyet Európa labdarúgásában. a körülmények kiválóak, a többi már csak a gyerekeken és a szakembereken múlik.