Pestszentimrei Sport Kör -1908 SZAC KSE közleménye

Írta:  2015.07.14.
A 2015. 05. 16-án lejátszott Pestszentimrei Sport Kör -1908 SZAC KSE BLSZ II. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés (1: 1) előtti és utáni történéseket a két egyesület elnöksége a polgármesteri hivatalban történt találkozójukon részletesen áttekintette 2015. 07. 09-én.
Közösen megállapították, hogy a folyamatosan növekvő két club közötti ellentét nem minden tekintetben sporthoz köthető okok miatt növekszik. / tájékozatlanság, túlzott elvárások, követelőzés, alkoholos befolyásoltság, városrészi politikai és történelmi ellentétek/
 
A PSK mint házigazda sajnálatát fejezte ki, hogy nem tudott megfelelő körülményeket biztosítani az általa tervezett közös vacsora zavartalan lebonyolításához. Az 1908 SZAC KSE mérkőzés után ott maradt szurkolóitól és játékosaitól a Pestszentimre szurkolói általelkövetett sportszerűtlen viselkedésért ebben a formában is elnézést kér a PSK elnöksége.
 
A sajnálatosan megtörtént - és közösen elítélt- a SZAC-tól ajándékba kapott könyv elégetésének ügyében a PSK saját hatáskörben lefolytatta eljárását és intézkedéseket hozott. A lefolytatott fegyelmi eljárás kivonatát megküldte az 1908 SZAC KSE-nek aki ezt írásban véleményezte.
A PSK által az ügy eddigi kommunikálására, feltárására, rendezésére tett intézkedéseket az 1908 SZAC KSE tudomásul veszi habár tájékoztatása nem volt teljes körű.
Az 1908 SZAC Elnöksége a fentiekre tekintettel kinyilvánította, hogy ellentétben az eddigi álláspontját illetően, valamennyi korosztályban vállalja a két egyesület között kisorsolt mérkőzések lejátszását a 2015./2016. évi bajnokságokban, A PSK vezetése ezt elfogadta. A továbbiakban pedig az 1908 SZAC KSE kéri a PSK vezetését, hogy a mérkőzések előtt 2 órával, illetve a mérkőzések után 1 óráig a PSK pálya területén alkoholt ne áruljanak, valamint mindkét fél vállalja, hogy a rendezői gárdájával biztosítja, hogy a pályák területére a szurkolók szeszes italt ne hozzanak be.
 
Petszentimrei Sport Kör részéről: Egry Zoltán elnök sk.
                                                 Dr. Lévai Zoltán elnökségi tag sk.
1908 SZAC KSE részéről :          Pintér Béla elnök sk.
                                                 Maráczi János elnökségi tag sk.
                                                 Földes Sándor elnökségi tag sk.
                                                 Trizna Tamás csapatkapitány h. sk.
 
 
A két egyesület viszonyának elősegítése érdekében Dr. Lévai István alpolgármester úr kezdeményezte, hogy egy később kijelölendő időpontban kerületünk egyik testvérvárosába
közös csapattal történjen látogatás. Mindkét club elnöke megköszönte és elfogadta a felajánlást.