Tenisz ob a Bókay-kert gyémántjában

Írta:  2015.08.19.
Hétfőn délután fejeződött be a Bókay-kertben, a Golden Ace Sport and Tennis Club salakos pályáin a felnőtt teniszezők országos bajnoksága.
Az egyre szépülő Bókay-kert gyémántja az a teniszcentrum, amely ezzel az eseménnyel nyitotta meg a kapuit, s látva a sikeres ob-rendezést, jó esély van arra, hogy a hazai teniszélet központjává válhat. Mindenesetre a bajnokság előtt kalapot emelhettek a vendégek, mind a rendezést, mind a színvonalat illetően.

A hosszú távú teniszlét garanciája többek között a tenisz klub ügyvezető igazgatója, Hasuly Yvette és a sportigazgató, Valkusz Tamás, az egykori atléta lehet. Mindkettejük célja, hogy télen is, nyáron is otthont adjanak a sportágnak.
Erre azért is lehet jó esély, mert a már meglévő szabadtéri salakos pályák mellett az őszre 4 US Open decoturf borítású kemény pálya átadását is tervezik, ami egyedülálló Magyarországon. Ezek használatával a Golden Ace Sport and Tennis Club lehetőséget biztosíthat a teniszezők nemzetközi versenyekre való felkészüléséhez, valamint hazai és nemzetközi versenyek megrendezéséhez –nyáron is, télen is. A teniszklub vezetői szerint az új pályák szeptember közepére készülnek el.

Ami a szakmát illeti: a férfiaknál a Davis Kupa-csapattag Nagy Péter nyert, s párosban is a dobogó tetejére állhatott Gödry Leventével.
A hölgyek versenyét Gálfi Dalma nyerte, míg a párosban a Bukta Ági, Udvardy Panna duó diadalmaskodott.

A hétfői férfi egyes döntőt megtekintette Lévai István Zoltán alpolgármester, aki az önkormányzat különdíját adta át a kerület kiváló teniszezőjének Valkusz Máténak, aki az idén részt vett az Austral Openen, s ott volt Wimbledonban is. (És készül a szeptemberi US Openre…) Mindezt zsenge 17 évesen…
Az alpolgármester elmondta: örömmel látja, hogy a népszerű tenisz is felkerült a Bókay-kert sportos kínálatába.

A 2015. évi felnőtt ob végeredménye.
Férfi egyes: 1. Nagy Péter, 2. Tóth Csongor, 3. Filipenko Viktor és Balázs Attila. Férfi páros: 1. Nagy Péter/Gödry Levente, 2. Noszály Sándor/Szintai Dávid, 3. Böröczky Zoltán/Horváth Péter és Szatmáry Adrián/Szendrői László.
Női egyes: 1. Gálfi Dalma, 2. Fekete Lili, 3. Bukta Ágnes és Stolmár Rebeka. Női páros: 1. Bukta Ági/Udvardy Panna, 2. Horváth Adrienn/Zsitvay Adrienn, 3. Békefi Bianka/Fekete Lili és Ábrahám Vivien/Zádor Eszter.