Egyre több négylábú szorul ellátásra

Írta:  2011.04.08.
A 11 éve működő Pro Canibus Alapítvány a reménytelen helyzetben lévő, sérült, kóbor állatok gyógykezelését tűzte ki maga elé célul. Eddig ezres nagyságrendben segítettek olyan állatokon, amelyeknek az alapítvány segítsége nélkül nem lett volna esélyük a gyógyulásra.
 
Az elmúlt 11 év alatt országos ismertségre tettek szert.
Évről-évre egyre nagyobb számban érkeznek hozzánk sérült állatok – tudtuk meg dr. Zöldi Tamástól, a Pro Canibus Alapítvány alapítójától. –Sokan teszik ki az utcára kedvenceiket, mert nem tudják finanszírozni eltartásuk költségeit. Csak a tavalyi évben 188 állatot láttunk el, elsősorban kutyákat, macskákat, de hoztak hozzánk vadon élő állatokat, például sast, baglyot, őzet is.

Az alapítvány ismeretterjesztő órákat is tart, amikor a helyes állattartásról beszélgetnek az érdeklődőkkel.
- Általános iskolákban tartunk előadást gyerekeknek. Az interaktív foglalkozásokon lelkesen mesélik a saját, állatokkal kapcsolatos élményeiket. A legtöbb iskola szívesen lát minket, de sajnos találkoztunk már elutasítással is. Pedig nagyon fontos lenne az ifjúság helyes szemléletének kialakítása az állat- és a környezetvédelem terén – folytatta dr. Zöldi Tamás.

A sérült, beteg állatok ellátása igen költséges dolog, mivel az itt felhasznált gyógyszerekre, implantátumokra nem jár a tb-támogatás. Az alapítvány kizárólag az állatbarát, céljaikkal egyetértő emberek felajánlásaiból gazdálkodik, munkájukat társadalmi, önkéntes feladatként látják el.