A magyar kultúra ápolása kerületen innen és túl

Írta:  2011.04.08.
Az Üde Színfolt Kulturális Egyesület 2005-ös megalakulása óta hűen ragaszkodik eredeti célkitűzéséhez miszerint rendezvényeiken a magyar kultúra azon értékeit mutassa be, amelyek összekötik a családokat, idősebbeket, fiatalabbakat egyaránt; határon innen és túl.
 
Többször rendeztünk karácsonyi készülődés címmel kézműves foglalkozást, ahol a gyerekek találkozhattak az ajándékot osztogató Mikulással, táncolni tanulhattak, de rajzversenyt is hirdettünk, amelyre a kerület minden iskolájából érkeztek pályaművek – mesélte Somlai Zsuzsa, az egyesület elnöke. - Tartottunk családi napot is, itt a babaruha börze és az egészséges életmód-tanácsadás játszotta a főszerepet, továbbá zenés, táncos interaktív játszóház várta az ide érkezőket.
 
Mindenki imádta
 
Tavaly novemberben a családi programjukon a Múzsák Társulata adott elő híres gyerekmusicalekből részleteket.
Voltak olyan családok, amelyeknél a legkisebbektől a nagyszülőkig mindenki aktívan részt vett a programokban, sőt kamasz lányok az udvarlójukkal együtt álltak be gyöngyöt fűzni vagy papírt hajtogatni –mondta elégedetten Somlai Zsuzsa.
Vers és próza
 
Az Üde Színfolt Kulturális Egyesület rendezett már Költészet Napi programot is, ahol Cseke Péter és Sára Bernadett volt a vendég, a júniusi országos Könyvhéthez kapcsolódva pedig évek óta tartanak könyvnapot, amikor is ismert szerzők mutatják be könyveiket, de adott már ünnepi műsort ebből az alkalomból a híres erdélyi művészházaspár Kis Törék Ildikó és Varga Vilmos is. Szintén könyvnapon ismerkedhettünk meg Duma-István András csángó költővel, aki annyira megszeretett itt, hogy azóta már többször ellátogatott hozzánk – tette hozzá az egyesület elnöke.
 
Kárpátalja következik
Az idei év kiemelkedő eseménye a Tartozunk – Összetartozunk rendezvénysorozat, amelynek első rendezvénye a „Gömöri-est” volt, Kárpátalja bemutatásával folytatódik a sorozat. A tervek szerint ellátogatnak a határon túli magyarokhoz, hiszen az egyesület alapszabályában kirándulások szervezését is megjelölték.